Sabancı Üniversitesi tarafından “Eğitim Reformu Girişimi Projesi” kapsamında 2009-2010, 2010-2011 yıllarına ait hazırlanan Türkiye geneli eğitim istatistikleri yayınlandı.
İstatistiki verilerde demografik durum, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretime katılım, ortaöğretimde okul terk, merkezi yönetim bütçesinden öğrenci başına düşen harcama, öğretmen başına düşen öğrenci sayıları, öğrenme ortamları ve ortaöğretimde sınıf tekrarı konuları incelenmiştir.
Yayınlanan istatistiki verilere göre;
Tunceli, okullaşma oranları bakımından okul öncesinde Türkiye ve Doğu Anadolu ortalamasının üzerinde, ilköğretimde ortalamalara çok yakın değerlerde olup iyi durumdadır.
İlköğretimde devamsızlık ortalamaları bakımından Türkiye ve Doğu Anadolu ortalamasının altında olup iyi durumdadır.
Tunceli, ortaöğretimde okullaşma bakımından Türkiye ve Doğu Anadolu ortalamasının üzerinde iyi bir yere sahiptir. Genel ve Mesleki-Teknik ortaöğretimde devamsızlık bakımından ortalamanın üzerindedir.
Tunceli, okulu terk eden öğrenci oranları bakımından Mesleki ve Teknik Liseler dışında Türkiye ve Doğu Anadolu ortalamasının altında olup iyi durumdadır.
Tunceli, merkezi yönetim bütçesinden öğrenci başına düşen harcama miktarı bakımından Türkiye ve Doğu Anadolu ortalamasının yaklaşık 2 katı üzerinde pay almaktadır.
Tunceli, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı bakımından Türkiye ve Doğu Anadolu ortalamasına göre iyi bir duruma sahiptir.
Tunceli, derslik ve bilgisayar başına düşen öğrenci bakımından Türkiye ve Doğu Anadolu ortalamasına göre iyi durumdadır. Okul başına kütüphanede ilköğretimde ortalamadan yüksek, ortaöğretimde ortalamaya yakın; okul başına fen laboratuarı bakımından ortalamanın üzerinde iyi bir yere sahiptir.
Tunceli, ortaöğretimde sınıf tekrarı bakımından Türkiye ve Doğu Anadolu ortalamalarının altında olup iyi bir durumdadır.