Tunceli Valiliğin desteği ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından "Tunceli Deprem Strateji ve Eylem Planı ve Deprem Tahmin Cihazları" konulu bir panel düzenlendi.
Panele;Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Memiş, Prof. Dr. Uğur Kaynak, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday ve İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Koordinatörü Özden Işık, kurum müdürleri, vatandaşlar ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Büyük Önder Atatürk ve Aziz Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan panel,deprem konulu sinevizyon gösterisi ile devam etti. Panelin açılış konuşmasını yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Memiş,17 Ağustos Depremi’nin ardından krizden önce kriz hallerinin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların hız kazandığını belirterek "Biz, Tunceli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak kriz yönetimi ile değil kriz hallerini ortadan kaldırmak için risk yönetimine önem veriyoruz." dedi. Başbakanlık AFAD tarafından 2012-2023 yılları arasında uygulanmak üzere "Deprem Stratejisi ve Eylem Planı"nın yayınlanarak 81 ile gönderildiğini ve bu çerçevede ilimizde gerekli hazırlıkların yapıldığını ifade eden İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Memiş, deprem konusunda bütün kurumları işbirliği içinde hareket etmeye davet etti. 1995 yılında Japonya’nın Kobe kentinde gerçekleşen depremi örnek vererek depremin toplumsal hayattaki etkileri hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, deprem konusunda toplumun doğru bilgi ve eğitim ile bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. "Türkiye’nin Depremselliği" konusu çerçevesinde ilimizin deprem riski hakkında bilgi veren Prof. Dr. Uğur Kaynak, binaların deprem gerçeği göz ardı edilmeden inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekerek deprem güvenli yapıların depreme karşı alınabilecek en önemli tedbirler arasında yer aldığını söyledi.
Afetin toplumda ekonomik,fiziksel,sosyal kayıplar oluşturan,etkilenen toplumun üstesinden gelemediği doğa veya insan kaynaklı bir olgu olduğunu belirten İstanbul AFAD Eğitim Koordinatörü Özden Işık, Afet Yönetiminin tüm bireyleri ve birimleri kapsadığını dile getirerek, "Toplumda her kesimin yüklendiği görevler vardır.Bunların bir kısmı devlet kuruluşlarınındır.Diğerleri ise gönüllülük esasına dayalı kuruluşlarındır.Bunların afet öncesi,sırası ve sonrasında eşgüdüm içinde çalışması zorunludur.Özellikle meslek odaları ve sivil toplum örgütleri planlama ve senaryolarda aktif olarak yer almalıdır” dedi.
Meydana gelen büyük depremlerin önceden tahmin edilmesine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren DOHAD Başkanı Fuat Agalday özellikle büyük depremlerin meydana gelmeden önce bazı belirtiler sergilediğini belirterek 17 Ağustos Depremi için ”Gözlem yapılsaydı,veri toplansaydı ve zamanında analiz edilseydi tahmin edilebilirdi."dedi.
İl Kültür Merkezindeki panelin ardından Grand Şaroğlu Otel’de düzenlenen yemeğe katılan Vali Mustafa Taşkesen "Tunceli Deprem Strateji ve Eylem Planı ve Deprem Tahmin Cihazları" konulu panelde vatandaşlarımızı bilgilendiren panelistlere teşekkür ederek plaket verdi.
Tunceli'de Deprem Paneli Düzenlendi
Tunceli Valiliğin desteği ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından "Tunceli Deprem Strateji ve Eylem Planı ve Deprem Tahmin Cihazları" konulu bir panel düzenlendi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Dersim’de yaşlı çifte dönük darp iddiasıDersim Barosuna kayıtlı avukatlardan Av. Alişer Ölmez, iddiaya göre yaşlı bir çifti darp etti. Şiddete uğrayan kadın ve erkek Ölmez’in avukatlık bürosu önünde basın açıklaması yaptı. Öte yandan Ölmez de bir açıklama yaparak iddiaları kesin bir dille redde
Dersim'de "ErasmusDays" kutlamaları"ErasmusDays" etkinlikleri kapsamında Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerçekleştirdiği 52 etkinlik ile Doğu Anadolu Bölgesi illeri arasında en fazla etkinlik gerçekleştiren il oldu.
Yaşlı bakım evi çalışanları haklı fesih başvurusunda bulunduDersim’de Munzur Bakım Evi'nde çalışan 16 sağlık işçisi, çalışma koşullarının dayanılmaz olduğunu ifade ederek işten ayrıldı ve haklı fesih başvurusunda bulundu.
Munzur Bakım Evi'nden işten ayrılmalara ilişkin açıklamaDersim’de Munzur Bakım Evi'nde çalışan 16 sağlık işçisinin, çalışma koşullarının dayanılmaz olduğunu ifade ederek işten ayrılması yönündeki açıklamalarının ardından Munzur Bakım Evi tarafından yazılı açıklama yapıldı.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim