• BIST 9795.38
  • Altın 2730.77
  • Dolar 33.9995
  • Euro 37.8331
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 30 °C
  • Tunceli 38 °C

KAMER, Sergi Açılışını Yaptı

KAMER, Sergi Açılışını Yaptı
KAMER Vakfı Tunceli Şubesi tarafından yürütülen” Üretmek Çoğalmaktır” projesi kapsamında üretilen ürünler sergilendi.

KAMER  Vakfı Tunceli Şubesi tarafından  yürütülen” Üretmek Çoğalmaktır” projesi kapsamında üretilen ürünler sergilendi.

 

2005 yılından bu yana Tunceli ve ilçelerinde toplumsal cinsiyet farkındalığı ve duyarlılığı yaratmak amacı ile çalışmalar sürdüren KAMER  Vakfı Tunceli Şubesi “ Üretmek Çoğalmaktır” Projesi ile düzenlediği serginin açılışını Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirdi.

Sergi açılışı öncesi kadınlara yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren KAMER Vakfı Şube Başkanı Haskar Erdoğan, “Mahalle çalışmaları ile 5000’nin üzerinde kadınla görüşme yapmış,  kadınlardan gelen talepleri değerlendirerek programlar hazırlanmıştır.

Kadınların iş ve meslek edinme talepleri  üzerine , 2010-11 yılında “Üretmek yaşamaktır” 2011-12 yılında “ Üretmek güçlenmektir” 2012-13 yılında ise “Üretmek çoğalmaktır” projeleri  verildi.Üç ayrı projede 20 (60 kadın) ayrı kadına biçki dikiş ve tasarım konularında eğitimler verilerek, mesleki bilgi ve beceri kazanmaları sağlanmıştır.

Bu projeler ile; kentin yoksul mahallerinde yaşayan, meslek edinmek isteyen, hanesinde geliri olmayan kadınların, mesleki eğitim ve beceriye sahip olmaları, bireysel güçlenmelerinin desteklenmesi hedeflendi. Kursa katılan kadınlara KİK eğitimi verilerek iş kurma süreçleri ile önemli aşamalar ile güçlenmeleri sağlandı.Kursa katılan kadınlar daha önce çalışmadıklarını, bu proje ile ilk kez ücret aldıklarını, kendilerinin emek vererek kazandıkları ücreti bankadan çekmenin kendilerine nasıl bir güven kazandırdığını dile getirmeleri ayrı bir mutluluk oldu.

Kadınlar kurs esnasında, dikiş makinesi kullanmayı, gerektiğinde tamir etmeyi, makine dikişi yapmayı, kalıp çıkarmayı, biçkiyi ve kendi tasarladıkları modelleri dikmeyi öğrendiler.

Haftada bir gün toplumsal cinsiyet rolleri ve bu roller sonucunda yaşanan şiddet ve ayırımcılık konusunda farkındalık yaşadılar. Güçlendikçe şiddetin yarattığı tahribatın ortadan kalkacağı, girişimci ve yaratıcı ruhun yeniden canlanacağını yaşayarak öğrendiler. Ve çevrelerine fark ettirdiler.”dedi.

Atölyede dikilen Dersim şalvarının pazarlanabilmesi ile kadınlara yaratılan  istihdam alanının devamı sağlanmış olacağını belirten Erdoğan, “ Tunceli il valiliğine, Tunceli proje birimine,  üç projede de bizimle birlikte yer alan kadınlara ve sergimizde bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

 

KAMER vakfına destek olmak isterseniz;

İletişim bilgiler:

Moğultay mahallesi                                                                         

TLF: 0428 2124431

Hamam sokak

Atölyeler karşısı. KAMER vakfı

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim