• BIST 9002.34
  • Altın 2960.806
  • Dolar 34.1727
  • Euro 37.0326
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 6 °C

BACASIZ FABRİKAMIZ, MUNZUR ÜNİVERSİTEMİZDE

Fikri TAŞ

   
    Geçmiş eski yıllarda, Üniversiteler, Sadece büyük illerde, İstanbul Ankara, Doğuda, Erzurum gibi illerde bulunurdu. Üniversite sınavlarına katılmak için Erzurum üniversitesinde,İkinci kez de Ankara Üniversitesinde, sınavlarına katılmıştım..Kızım,üniversite sınavlarına İstanbul Üniversitesinde katılmıştı.
    Elazığ’da Üniversitenin kurulması, Elazığ halkı kadar, bizi de Tuncelileri de sevindirmişti. Elazığ Tuncelilerin ikinci yaşadıkları, suyunu, havasını paylaştıkları, Çokça Tuncelilerin yaşadığı, ticari ilişkilerin sürdürüldüğü yakın bir şehrimizdir. Kentimizdir. Üniversiteli diplomalılarımızın, çokçasın, Elazığ Üniversitesi mezunlarıdır. Munzur Üniversitesi kurulmadan, kurulan yüksek okulumuz, Elazığ Üniversitesine bağlıydı.
   Bizim Bacasız Fabrikamız MUNZUR ÜNİVERSİTESİ kurulduğunda, sevincimizin yanında, üniversitemizin ne kadar ilgi çekeceğini, tercih edileceğini, eğitim kadrosunu, merak etmiştik. Hemen, hemen, bütün illerde üniversiteler, açılmıştı. Yüksek öğretimde ne ölçüde başarılı olacakları yorumları yapılmaktaydı. Üniversitemizde, örgenci sayısı hemen ilk yıllarında, beklenenden çok sayı ya ulaşmıştı. Sonrasında binleri buldu. Beklenenden çok kaliteli, eğitim kadrosu oluştu. Çoğunlukla, Doğu, Güneydoğu illerinden, yoksul, dar gelirli ailelerin, tercih ettikleri Üniversite, eğitim yuvası oldu.
   Üniversitemizin başarılı olmasında, yönetimin rektörlüğün büyük payı olmuştur. Tunceli hakkında olumsuz ön yargısı olmayan rektörlerin yönetiminde, üniversitemiz, hızla ilgi odağı, yüksek bir öğretim kurumu oldu. Başarılı yüksek örgenimin yanında istihdam kapısı da oldu. Tunceli kimlikli öğretim görevlilerine, akademisyenlere, kadrolar açılırken, tahsis edilirken, işsizlere ekmek kapısı da oldu. Üniversitemizde okuyanlar, yurdun dört bir yanına, İlimizin güzelliklerini, götürdüler. Tanıttılar.
    Üniversitemiz, Yeni Rektörümüzün yönetiminde, Bilim, ilim alanında başarılı çalışmalara, hız veren, başarılı sonuçlar. Alan bir akademik bilim yuvası oldu. Sayın Rektörümüz, Bilime önem veren, aynı zamana ünlü bir bilim adamıdır.   
  ABD STANFORD Üniversitesinin düzenlediği Dünyanın en etkili, bilim insanlarının seçiminde 210 bilim insanı yer alırken, Üniversitemizden 5 bilim insanı akademisyen, bu ünlü tarihi listeye adını yazdırmışlardı. Bu kadar tarihi büyük ünlü üniversitelerin olduğu ülkemizde, yeni kurulmuş Munzur Üniversitesinden 5 akademisyen, adını bu ünlü bilim listesine yazdırmıştı. Bu bizim için Üniversitemiz için gurur vericidir. Onlarla, Üniversitemizle gurur duyuyoruz. Övünüyoruz.
     Üniversitemizde bu güne kadar kurulmayan, ÖGRENCİ DEKANLIĞI kurulmuştur. Kurulan Dekanlık, toplumsal katkının, yenilikli girişimciliğin, Bölgesel kalkınmaya, katkıda bulunmayı, çevreyi, koruyan, tahrip etmeyen uygulamaların, çalışmaların, yapılmasını, sağlamayı, amaçlamak, için kurulmuştur.
   Üniversitemizin, bir başka başarısı, YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA, YAPILABİLECEK BİR Üniversite kimliğine kavuşmasıdır. İsteyen, eğitim görevlisi akademisyenler, üniversitemizin belirlediği bölümlerde, dallarda, Yüksek Lisans, doktora yapabileceklerdir.
   Bacasız fabrikamız, MUNZUR ÜNİVERSİTEMİZLE övünüyoruz.

 

Bu yazı toplam 899 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim