Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne bağlı olan ve 1990'lı yıllarda yaşanan olaylar nedeniyle boşaltılan köyünü terk etmek zorunda kalan 32 yaşındaki Selvi Taş, aynı yaştaki Murat Doğan ile terk ettiği köyünde davul ve klarnetli nişan yaptı. Köylülerle halay çekip eğlenen çift büyük mutluluk yaşadı. Selvi Taş, Çocukluk yıllarımın geçtiği, doğduğum büyüdüğüm ve sonrada boşaltılan köyümde en azından bir nişan töreni yapılmasını ve davul çalınmasını istedim. Muradımı yerine getirdiğim için mutluyum dedi.
Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne bağlı ve 1990'lı yıllarda boşaltılan Yenisöğüt Köyü'nden İstanbul'a ailesi ile birlikte göç eden Selvi Taş, bu kentte Tunceli'nin Hozat İlçesi nüfusuna kayıtlı Murat Doğan ile tanışıp bir süre önce evlenme kararı aldı. Çiftin evlilik kararı almasının ardından Selvi Taş, 25 yıl önce terk ettiği köyünde davul zurnalı nişan töreni yapmak istediğini dile getirdi. Taş'ın bu isteği Murat Doğan tarafından kabul edilince, çift sadece yaz aylarında bazı köylülerin gelip yayla evlerinde kaldığı köyde nişan yaptı.
Yıllarca nişan ve düğünün yapılmadığı çocukluğunun geçtiği köyde nişan yapmak için gelen Selvi Taş ile Murat Doğan, Munzur Vadisi Milli Park alanı içinde kalan köylerine Munzur Çayı üzerine 35 yıl önce yapıldığı belirtilen asma köprüden geçerek gitti. Çift, köyde akrabalarının da katıldığı davul ve klarnet işliğinde halaylar çekerek nişanlarını yaptı. Gün boyu halaylar çekerek eğlenen çift daha sonra köyden ayrılırken, köprü üzerinde davul, klarnet işliğinde geçti.
Çocukluğunun geçtiği ve boşaltılması nedeniyle terk etmek zorunda kaldığı köyünde nişan töreni yapan Selvi Taş, Murat ile evlilik kararı aldığım zaman bir şart koştum. Çocukluk yıllarımın geçtiği, doğduğum büyüdüğüm ve sonrada boşaltılan köyümde en azından bir nişan töreni yapılmasını ve davul çalınmasını istedim. Murat'ta kabul edince evlilik kararını aldık. Biz 25 yıldır önce köyden ayrıldık sadece yaz aylarında birkaç aylığına gelip yayla evlerinde kalıyoruz. Evlilik öncesi bir muradımı yerine getirdim ve çok mutluyum. Köyümde olmak akrabalarımla birlikte bu heyecanı yaşamak beni çok mutlu etti. Misafirler geldi yemek yaptık ve her şey çok güzeldi. Her şeyi kuralına göre yaptık, gelinlik giymedim eski törelerde olduğu gibi nişan kıyafeti giyerek köyümden ayrılıp hafta sonu Hozat'ta düğünde gelinlik giyeceğim. Köyümde ben doğduğum zaman bu asma köprü ile gidip geliyorduk. Hala aynı köprü var ve artık çok kötü durumda, çok tehlike arz ediyor. Üzerinde yürüyerek geçiyoruz ancak sıkıntılı, umarım kısa zamanda yeni bir köprü yapılır bizlerde köyümüze rahat gelip gideriz dedi.
Nişanlarının çok anlamlı olduğunu söyleyen Murat Doğan, Köyde yıllar sonra davul çalınması, köylüleri de mutlu etti, bize teşekkür ettiler. Köyün köprüsü çok tehlikeli, gelip gitmek çok zor. O yüzden mutlaka yeni bir köprü yapılmasını istiyoruz.