Dersim-Der Ankara Şube üyesi kadınlar, Çankaya Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin düzenlediği Kadın El Emeği Kermesi’ne katıldı. Stant açan kadınlar, gelirin öğrencilere burs olarak gideceğini ifade etti.
“STANT AÇMA AMACIMIZ ÖĞRENCİLERE BURS VERMEK”
Dersim-Der Ankara Şube Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Soylu, şunları kaydetti:
“Çankaya Belediyesi’nin 8 Mart içerisinde düzenlediği ilk ayak olan kadınların el emekleri adı verilen kermesteyiz. Sağ olsunlar bize de küçük bir stant verdiler. Biz de Dersim’den gelen, kadınların el emeklerini burada satışa, beğeniye çıkardık. Bizim bu standı açmamızdaki amacımız üniversite öğrencilerine burs verme projemizi başlattık.
Bir ay önce şu anda 10 tane üniversiteli öğrencimize burs veriyoruz. Gençlere destek amaçlı bizde 8 Mart ve Nisanda yapacağımız etkinliklerle, kermeslerle bu fona gelir aktarmak dersimden bu ürünleri gönderen ve bağışları gönderen bütün kadın kardeşlerimize, burada bağış yapan bütün kadınlara, emekleriyle bizim yanımıza olan kadın canlara teşekkür ediyoruz.”
“SIĞINMA EVİNDEKİ KADINLARIN ÜRÜNLERİNİ SATIYORUZ”
Çankaya Belediyesi çalışanı Fadime Yıldırım ise “Sığınma evinde çalışıyorum. Sığınma evinde kalan kadınların yapmış olduğu ürünleri satmaya çalışıyoruz. Orada verilen emeğin karşılığında onlara bir gelir olsun diye katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ve buradayız kadın emeği bütün arkadaşlarımızla birlikte herkese bol satışlar diliyorum. Herkes emeğinin karşılığını alsın diyorum. Hep böyle etkinlikler olsun” diye konuştu.
Çankaya Belediyesi’nin imkanı değerlendirmek istediğini belirten Gülhan Ünal Doğan, “El emeği örgülerimizi burada sergiliyoruz. Çankaya Belediyesi’nin kadın emeğini değerlendirme açısından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bizlere tanıdığı imkanlarla buradayız; üreten, tasarlayan yaratan kadınlar adına bizlere bu imkanı verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.
“DERSİMLİLER DERNEĞİ BİZE YOL GÖSTERDİ”
KHK İhraç edilen mühendis Özden Kaya, ise şöyle konuştu:
“Evde bu tür faaliyetleri yapan kadınlar olarak ürünlerimizi sergilememiz için çok fazla imkanımız olmuyor. Buradaki çoğu kadın gibi bende ürünlerimiz evde kendi yarattığım atölyede yapıyorum. Geri dönüşüm olarakda değerlendiriyorum. Sonuçta kullanılmış malzemelerin tekrar kullanılmasını sağlıyorum. Bir taraftan da yardım amaçlı faaliyetlerde katılıyoruz bu sayede.
Örneğin gelecek hafta Dersim Derneği’nin öğrencilere burs kaynağı oluşturmak için yapacağı etkinlikte yine bende kendi emeğimle yaptığım ürünlerle destek vermek istiyorum. Bunu aslında bu tür faaliyetlerde bulunmak isteyen birçok insan değerlendirebilir. Bu şekilde kendilerinin olmasa bile başkalarına yardımları dokunabilir. Dersimliler Derneği de bu konuda aslında bize bir yol göstermiş oldu.
Cebrail ARSLAN/ANKARA