• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 21 °C

DERSİM VE DEVRİM SEVDALILARINA..

DERSİM VE DEVRİM SEVDALILARINA..
Dersim’de yarım asıra yakın süren savaş mağduriyeti son 3-4 yıldır silahlı militanların gitmesi veya bitirilmesi nedeniyle yerini Dersim dirilişine bıraktı.

İç savaş nedeniyle yakılıp boşaltılan köylere yeniden dönüş başladı. Önce arıları ve hayvanlarıyla yazlıkçı çadırlarıyla başlayan köylere geri dönüş, terörün bitmesiyle yeni yapılan güzel evlerle kalıcı dönüşlere dönüştü. 1937/38 kırımında on yıl süren geri dönüşler bu çirkin savaş nedeniyle 35 yıl sonra yeni başlıyor. Ayrıca terörün bitmesiyle Dersim ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi. Köylere geri dönüş ve üretimler, turizmdeki gelirlerle birleşince Dersim’in yeniden dirilişi başladı. Fakat gelin görün ki, birileri bu Dersim dirilişinden rahatsız oldular ve yeniden haince planlar peşine düştüler.
Aşağıdaki satırlar Maoist Birlik adlı yeni türetilmiş örgütün 04/06/2024 tarihli üç sayfalık bildirisinden alıntıdır; “Dostlar yoldaşlar, değerli Hozat Halkı… Kollektifimiz Hakkı Balık, Hayati Balık ve Erdal Balık hakkında cezalandırma kararı almıştır. Siz değerli Hozat halkına çağırımız şudur. Bu saydığımız ve daha diğer işbirlikçilerin işyerlerinden uzak durun. Oluşabilecek bir olumsuz durumdan geri dönüşü ve telafisi olmayan sonuçlardan biz sorumlu değiliz. Keza Yado’nun cezalandırılmasındaki olumsuz sonuç önümüzde dururken siz değerli Hozat halkı bu çağırıyı dikkate alınız.” MAOİST BİRLİK KOLLEKTİFİ
      Karanlık ve derin güçlerin maşa örgütü olduğu anlaşılan bu karşı devrimci türedi örgütü araştırdım. TİKKO ve MKP örgütlerinin uzantısı veya ardılları oldukları anlaşılıyor. TİKKO ve MKP Dersim’deki silahlı savaştan vazgeçerek silahlı güçlerini kentlere ve legal mücadeleye çekti. Örgüt içine sızmış bazı kiralık ajanlar eski örgüt yöneticilerini sağ sapma, teslimiyetçilik vb savsatalarla suçlayarak eski karanlık mücadelelerine devam etmek istiyorlar. Avrupa’daki birkaç karanlık kişi, Dersim’deki birkaç ahmağı ikna ederek yeni bir örgüt kurma çabasındalar.  Örgütlerini duyurmak ve tanıtmak için de Hakkı Balık ve kardeşlerini hedef seçmişler. Tam bir mafyatik yöntem. Hani mafyaya yeni girmek isteyen birileri önemli birini hedef alarak eylem yapar ya… Bu Maoist Birlikte kendini Hakkı Balık ve kardeşlerini katlederek duyurmak istiyor.
Hakkı Balık ve kardeşleri benim ilk öğretmenlik yıllarımdaki ilkokul öğrencilerimdir. İçlerinde uzun yıllardır diyaloğum olan ve yakından tanıdığım Hakkı Balık’tır. Hakkı hakkında ileri sürülen tek iddia devlet ve özellikle askeriyeden inşaat ihaleleri alan bir iş insanı olmasıdır. Bunun dışında tek bir kusur kabahat bulunamıyor. Herkese iyilikler yapan dünyalar iyisi bir insan. Hayatında hiç kimseyi ihbar etmemiştir ve etmez de. Ben Hakkı’ya bu konuda kefilim.  Eğer devletten ihale almak suç ise Dersim dağlarındaki kalekol, kulekol vd devlet işlerini Kürt iş insanları yaptı. Onlara gelince ses yok. Ama Dersimli biri yapınca suç öyle mi? Bahse konu bu bildirilerinde iddia ettikleri; “arkadaşlarımız bunların yüzünden onlarca yıl ceza aldılar ve halen hapisteler” konusunu da araştırdım. Bu örgüt önce Hakkı Balık’tan yüksek miktarda haraç istiyor. Hakkı defalarca kez bunları red ediyor. Son bir görüşme için bürolarına çağırıyorlar ve 15-20 kişi çullanarak linç etmeye çalışıyor. Çıkan gürültüyle Hozat halkı koşup Hakkı’ya destek çıkarak kurtarıyorlar. Olay adliyeye intikal ediyor. Ve polis sorgusunda örgüt elemanları çözülerek birbirleri üzerine ifadeler veriyor. Yargılanma sürecinde hatırlı kişilerin araya girmesiyle Hakkı şikâyetini geri çekmesine rağmen kendi ifadeleri nedeniyle bir kısım örgüt elemanı çeşitli cezalar alıyorlar. Bu tehdit bildirisini yayımlayanlardan birini tespit ettik. Hozat’ın Zımek köyünden olup halen Atina’da mülteci olan Fethi Doğan Koç. Bunun kardeşi Hüseyin Koç Hakkı’nın iş yerinden alışverişler yaparak ve emanet bir fayans slim makinası alarak iade etmiyor. Hakkı’ya iki yüz bin lira civarında borç takıyor. Hakkı alacağını isteyince de karşısına örgüt çıkarılıyor. Kaldı ki bunların tehdit ettikleri Hayati Balık’da örgüte üyelikten yıllardır yattığı cezaevinden bir ay önce çıktı. 
 “Bu memleketin samimi, inançlı, kararlı ve namuslu gençleri devrim yolunda vuruldular. Sahtekârları ve namussuzları ise devrim yoluyla vurgun yaptılar ve hala bu namussuzluklarıyla vurgun yapmaya devam ediyorlar.” 
Ey! Sol gericiler…
Artık devrim yolunda ölmek ve öldürmek çağı kapandı. Artık devrim yoluyla daha iyi ve mutlu yaşama ve yaşatma çağı başladı. Unuttuysanız hatırlatalım, Marksizmde değişmeyen tek şey değişimdir. Çağlar ve çağların koşulları değiştikçe Marksizm değişen, dönüşen, yenilenen ve yenileşen bir ideolojidir. Artık bilgi ve bilişimle dijital yaşam çağını yaşıyoruz. Yapay Zekâ (YZ) çağının kapısındayız ve yaşamın geleceği tümden değişecek. Yapay zekâ ile insanlık köleci topluma geri dönecek. YZ sahipleri efendi, YZ sı olmayanlar da köle olacak. Dersim dağlarında bir yılan toprağın altından kafasını çıkardığında YZ donanımlı İHA, heronlar ve dronelar yerini tespit ederek koordinatlarını vererek anında bombalarla parçalıyorlar. Bu robotik silahlar insansız olduğu için makinelerle savaşacaksınız. Siz elinizdeki kalaşnikoflarla bu teknolojiyle mi savaşacaksınız? Bu akılla yürürseniz Menzil veya İsmail Ağa tarikatının müritlerinden farkınız nedir? Bu gerici tarikat şeyhlerinin cehennemle yaptıkları korku tellallığı faşizmini siz de keleşlerinizle mi bu halka uygulayacaksınız? Ölerek ve öldürerek devrim yapma çağı bitti. Artık yaşayarak ve daha iyi yaşatarak devrim yapma çağındayız. Siz eğer gerçekten devrimciyseniz ve devrim yapmak istiyorsanız kapitalist tekellerin YZ ile getirmekte olduğu köleci toplum düzeninden halklarımızı nasıl koruyabiliriz, bunu düşünün. Halkımızı YZ nın zararlarından korumak, yararlarından yararlandırmak için neler yapabiliriz onu düşünün ve uygulayın. Asıl ve yeni devrim mücadelesi budur ve bu vb yollarla mücadele verenler devrimcidir. 
SON SÖZ YERİNE SİZE TEBLİGAT: Eğer Hakkı Balık veya Dersim’deki herhangi bir vatandaşa dokunursanız yanarsınız, yakarız sizi. Dersim halkı artık sizin zulümlerinizi setretmeyerek sizinle savaşacaktır. Dersim’i yeniden terör başkenti yapacak bu vd silahlı örgütlere lojistik destek vd yardımları sağlayacak kişiler de Dersim düşmanı olarak algılanıp aynı muameleye maruz kalacaklardır.  Bu yeni savaşta devlete ve ihbarcılığa da gerek yok. Devlete düşen görev IP numaralarından bu tehditleri yapanları tespit ederek yargıda gereğini yapmasıdır. Aksinde terör nedeniyle ilgili devlet görevlilerinin aldıkları yağlı, ballı maaşlarının devamı için terörü teşvik olarak yorumlanacaktır. Bunun dışında devlet gölge etmesin başka ihsan istemez. Yetmiş beşlik bu ihtiyar devrimci en önde olmak üzere sizinle savaşarak bu topraklara yeniden kan ve gözyaşı getirmenize izin vermeyeceğiz.
DERSİM VE YENİ DEVRİM SEVDALILARINA ÇAĞIRI: Ülkenin veya dünyanın neresinde olursanız olun tüm Dersimlilere yeni ve yeniden devrimcilere bu bir DERSİM DİRİLİŞ çağırısıdır. Yukarıdaki bildiride görüldüğü üzere bazı karanlık güçler Dersim’i yeniden başlatacakları terörle eski acı ve karanlık günlere götürmek istiyorlar. Siz buna seyirci kalacak mısınız? Unutmayın ki; haklıyla haksız, yanlışla doğru, iyi ile kötü mücadele ederken tarafsız olunmaz. Bu durumlarda gözlerini kapatarak körleşenler, kulaklarını tıkayarak sağırlaşanlar, sızlamaması için vicdanlarını sığırlaşanlar da haksızların safına düşer. Bu nedenle bu yazı Dersim’i yeniden yıkmak, yakmak isteyenlere tebligat olduğu kadar da, Dersim’i korumak ve kollamak sevdalılarına da bunlarla mücadele çağırısıdır. Bu yazıya ulaşan ve doğrudur diyen her kişi;  “İMZALIYORUM VE KATILIYORUM” diyerek tepki vermelidir. İmzalayacak ve katılacak arkadaşlarla “DER-DİR-PO” (Dersim Diriliş Platformu) adıyla kuracağımız bir VhatsApp gurubuyla bu işi takip ederek daha organize ve örgütlü hale gelerek bu söylemimizin pratikleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağız demektir. Unutulmamalıdır ki, herkes söylemlerinden değil, eylemlerinden, yaptıklarından ve yapmadıklarından ibarettir. 
DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN, SES VERİN, EL VERİN.
                                                                                                       MEHMET YÜREK -Dersim Çobanı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim