• BIST 9659.96
  • Altın 2924.471
  • Dolar 34.5992
  • Euro 36.2611
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara -1 °C
  • Tunceli -1 °C

“Dersim’de Kadın Olmak” Konulu Atölye Çalışması devam ediyor

“Dersim’de Kadın Olmak” Konulu Atölye Çalışması devam ediyor
14'üncü Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında, Dersim Yaşam Kadın Danışma Merkezi’nde “Sosyal Kimlik Işığında Dersim’de Kadın Olmak” konulu atölye çalışması gerçekleşti.
14'üncü Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında, Dersim Yaşam Kadın Danışma Merkezi’nde “Sosyal Kimlik Işığında Dersim’de Kadın Olmak” konulu atölye çalışması gerçekleşti. Dersim Yaşam Kadın Danışma Merkezi sosyologu Özlem Uç’un koordinatörlüğünde gerçekleşen ve Feminist Kadın Aktivistlerden Diren Yeşil, Melis Uluğ ve Leman Korkmaz'ın sunum yaptığı “Sosyal Kimlik Işığında Dersim’de kadın Olmak” konulu atölye çalışmasına çok sayıda kadın katıldı. Feminist kadın aktivistler tarafından yürütülen atölye çalışmasına slayt gösterisi eşliğinde kadınların katılımıyla tartışma gerçekleşti.
Atölyenin amacının sosyal kimliklerin tartışılacağımız bir çalışma olduğunu ifade eden Feminist kadın aktivist Diren Yeşil, “Bu atölye, farklı sosyal kimlikleri (cinsiyet, sınıf, dil, din, cinsel yönelim, yaş, engelli olma gibi) bir arada tartışıcağız. Erkek egemen sistem tarafından ezilen, sömürülen, ikincil konuma düşürülen ve ötelenen kadınların bulundukları konumlarını sorgulayıp, kendi farkındalıklarını artırabilecekleri bir atölye çalışması olarak düzenledik.”dedi.
Farklılıkların bir üstünlük ve tahakküm kurma aracı olmadığını savunan Yeşil, Toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin bir demokrasi mücadelesi olduğunu belirterek, “Özellikle kadınlar için mevcut politik, kültürel, bireysel algıları ve sahip oldukları kimliklerini tartışabilecekleri bir platform oluşturmayı hedefledik. Aynı zamanda bu atölyede, kadınlar günlük hayatta karşılaştıkları deneyimleri paylaşacağız. Bu tartışmalar çeşitli belgesel ve filmlerden gösterilecek kesitlerle desteklenip, atölyede tartışılan konuların başka hayatlarla ve durumlarla birlikte ele alınmasını sağlayacaktır.”şeklinde konuştu.
Kadın kimliği ve farklı kimliklerin toplum içindeki avantajlı ve dezavantajlı konumların tartışılacağını belirten Yeşil, “Farklı kimliklerin hem kişinin kendisine yönelik değerlendirmeleri ve başka kişilerin de bireye yönelik değerlendirmeleri üzerindeki etkisi sorgulamaktır. Bu kapsamda atölye çalışmalarımız iki gün boyunca devam edecek. Atölye programını dört ana başlıkta toplayabiliriz, bunlar; 1. Sosyal Kimlik 2. Çoklu kimlik 3. Kadın Kimliği 4. Vaka örneği: Dersim ve Dersim'de Kadın olmak. Bu başlıklar altında tartışma yürüteceğiz.İki gün sürecek olan atölye çalışmalarımıza kadın arkadaşları davet ediyoruz.”dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim