Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, yaptığı açıklamada, yaban hayatının korunması ve gelişebilmesi için kurumsal çalışmanın devam ettiğini söyledi.
Dersimin doğal güzellikler ve yaban hayatı konusunda önemli bir potansiyele ev sahipliği yaptığını ifade eden Gürsönmez, şunları söyledi:
" Kınalı, kum ve çil kekliği türlerinde av yasağı 8 Ocak itibariyle başladı. Bizde daha çok kınalı keklik türü geniş bir alanda gözlemlenebiliyor. Av yasağının başlaması ile bu yasağa uymayanlara avladıkları her keklik için 400 TL tazminat bedeli ve ayrıca ihlal ettiği maddeye göre idari para ceza uygulayacağız. Av yasağı ile yaban hayatının korunması ve gelişmesi için muhtarlar başta olmak üzere herkese görev düşüyor. Lütfen kaçak avcılara izin vermeyelim. Kaçak avcı yada avcılar görüldüğünde veya duyulduğun en yakın köydeki muhtara, bizlere, jandarmaya haber versinler. Bu doğa bizlere emanettir. Koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak duyarlı vatandaşların görevidir."
Av yasağı ile memeli türlerinde de yabani tavşan, tilki, kaya sansarında da av yasağının 8 Ocak tarihi ile başladığını anımsatan Gürsönmez, bu türleri de kaçak olarak avlayanlara her hayvan için 500 lira tazminat bedeli ile yine ihlal ettiği maddeye göre de idari para cezası uygulanacağını, av yasağının da ekim ayına kadar devam edeceğini kaydetti.