Her güne katılımın gerekli olduğu program gelirleri, Sosyal Hizmet Projelerine ve Art of Living Türkiye hizmetlerine aktarılacak.
Kasım ayındaki kursa kadar her hafta birer saatlik ücretsiz ikişer tanıtım seansı düzenlenecek.
Seans tarihleri şöyle:
1.seans 27.10.2017 cuma saat: 19:30
2.seans 28.10.2017 cumartesi saat:14:00
3.seans 30.10.2017 pazartesi saat:19:30
4.seans 01.11.2017 çarşamba saat: 19:30
5.seans 08.11.2017 çarşamba saat:19:30
6.seans 12.11.2017 pazar saat:11:00
7.seans 13.11.2017 pazartesi saat:19:30
8.seans 15.11.2017 çarşamba saat:19:30
9.seans 17.11.2017 cuma saat:19:30
Seans yeri: Eski Belediye Kültür Merkezi / Hamamın üstü - Otogar yanı
Seanslar ve ya kurs kayıt formu için irtibat: Derya Dilber
GSM: 0 (505)0067162
PEKİ, YAŞAMA SANATI PROGRAMINDA NELER YER ALIYOR?
1. BÖLÜM PROGRAMI
Yaşama Sanatı Kursu, dünyada 150’den fazla ülkede sunulan ve hayatın tüm potansiyelini geliştirmeye yönelik tasarlanmış pratik bir deneyim ve bilgi programıdır. Kursun merkezinde benzersiz bir nefes tekniği olan Sudarshan Kriya bulunmaktadır. Bu teknik, sistemimizi stresten arındırıp enerji ile doldurur.
Katılımcılar 1. Bölüm Kursu’nu tamamladıktan sonra, kendi kendilerine uygulayabilecekleri şekilde Sudarshan Kriya, yoga ve diğer nefes tekniklerini içeren kapsamlı bir program öğrenmiş olurlar.
Katılımcılar bu programı uygulayarak yaratıcılıkta artış, zihinde duruluk, enerji seviyesinde artış, sosyal ilişkilerde gelişme, stres altında çalışabilme yetisi ve mutluluk hislerinde artış gözlemlerler.
Program İçeriği:
• Rehberlik eşliğinde etkileşimli bir süreç
• Yoga hareketleri ve rahatlama egzersizleri
• Gündelik hayattaki zorlayıcı faktörlerle baş edebilmek için kullanışlı bilgi ve hatırlatmalar
• Sudarshan Kriya nefes tekniği. Bu tekniğin beden, zihin, ruh dengesi üzerindeki olumlu etkileri bilimsel araştırmalarla da desteklenmektedir. (www.aolresearch.org )
Programın Faydaları:
• Stres seviyesinde azalma,
• Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve sağlığın artması,
• Coşkunun ve neşenin artması,
• Yaratıcılık ve verimin artması,
• Sosyal ilişkilerde daha fazla uyum,
• Zihnin berraklaşması,
• Uyku kalitesinde artış,
• Fiziksel görünümde parlaklık,
• Yaşlanma hızında azalma,
• Farkındalığın ve Konsantrasyonun artması.
SUDARSHAN KRIYA VÜCUDU STRESTEN ANDIRAN BENZERSIZ BIR NEFES TEKNIĞIDIR.
★ Nefes
Vücudumuzdaki her hücrenin nefesteki oksijene ihtiyacı vardır ve zararlı maddelerin atılımında nefes çok anahtar bir rol oynar. Ancak akciğer kapasitemizin ortalama yaklaşık üçte birini kullanırız. Kursta öğrenilen nefes egzersizleri sayesinde akciğer kapasitemiz artar ve bunun sonucunda vücuttan zararlı maddeler atılır. Nefes bilinçli bir şekilde kullanıldığında, kişinin aklı ve duygusal durumu düzenlenir ve yaşam kalitesi önemli bir şekilde artar.
★ Zihin
Stres altında olan bir zihin geçmiş ve gelecek arasında üzgün, pişman ya da kaygılı bir şekilde gidip gelir. Geçmişle gelecek arasındaki bu gidip gelmeler sürekli olduğunda beden ve zihin yorgun düşer. Yaşama Sanatı Kursu sevinç, barış ve canlılık yaratır. Stresi sistemimizden atar ve şu anı daha bilinçli yaşamamızı sağlar.
Uluslararası Yaşama Sanatı Vakfı (International Art of Living Foundation)
1982 yılında Sri Sri Ravi Shankar’ın kurmuş olduğu Yaşama Sanatı Vakfı, dünyadaki en büyük hayır kurumlarından biri olarak 150’den fazla ülkede sayısız proje yürütmektedir. Vakıf, Birleşmiş Milletler’in Ekonomik ve Sosyal Heyeti’nin özel danışmanlık statüsüne sahip uluslararası bir Sivil Toplum Örgütü’dür (Non-Govermental Organization, NGO )
Sri Sri Ravi Shankar'a ait bazı sözler:
"Gülümsemenizi daha ucuz, öfkenizi daha pahalı hale getirin."
"Mutluluk, (kendiniz için) hiçbir şey istemediğiniz ve (sadece başkalarına) vermek istediğiniz zamandır. İstemenin ve arzuların bittiği ve paylaşmanın başladığı yer; mutluluk tam oradadır."
"Biz ilgiye, dikkate açız. Bu değiştirmemiz gereken bir alışkanlık. Neden böyleyiz? Çünkü kendimize ilgi göstermiyor, dikkatimizi kendimize vermiyoruz. İçimizdeki ışığın farkında değiliz; içimizdeki huzurun farkında değiliz. Memnun olabilmek için, bir başkasının bize bir şey söylemesini istiyoruz."