Manisa Celal Bayar Üniversitesi Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü mezunu olan 43 yaşındaki Sinan Sağol, çocukluk yıllarından itibaren resim yapmaya ilgi duydu. Yaklaşık 4 yıl önce Dersim'e yerleşen Sağol, kendisine bir de sanat atölyesi açtı. Sağol, atölyesinde ebru sanatı, ağaç işçiliği, biblo, minyatür, magnet ve mozaik yapımı gibi çalışmalar yapıyor.
Dersim halkı tarafından kutsal sayılan ve avlanması yasak olan keçileri minyatür şeklinde yaparak doğa sevgisi ve yaban hayatına dikkati çekmek isteyen Sağol, eserlerinin yapım aşamasında ilk olarak macun, mermer tozu, polyester ve çamurdan harç hazırlıyor.
Sağol, " Yaklaşık 4 yıl önce de evlenerek Tunceli'ye yerleştim. Daha önce halk eğitim merkezinde eğitim veriyordum. Ardından bir atölye açarak çalışmalarıma burada devam etmeye karar verdim. Yazın Tunceli'nin nüfusu 3 katına çıkıyor. Hem gurbetten hem de başka illerden gelen yurttaşlar yanlarında götürecek bir süs eşyası olmasını istedim ve bunları yapmaya başladım" dedi.
Yaşadığı coğrafyadaki kültürün devam etmesini istediğini belirten Sağol, " Dağ keçisi minyatürlerini yapmadan önce bir çizim taslağı oluşturuyorum. Bu taslağı daha sonra macun ve çamur yardımıyla minyatür haline getiriyorum. Yaptığım taslak minyatürü ardından silikon kalıplar yardımıyla çoğaltıyorum. Keçi minyatürleri kuruduktan sonra gerçeğine benzeyecek şekilde boyama çalışmasını yapıyorum. Daha sonra bu minyatürleri oluşturduğum sahnelerin üzerine ekliyorum" dedi.
Kenan Korkmaz