• BIST 9002.34
  • Altın 2960.806
  • Dolar 34.1727
  • Euro 37.0326
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 6 °C

DÖRT TEKERLEKLİLER DÜNYAMIZI İŞGAL ETTİLER

Fikri TAŞ

   
   Artık dünyamızda, özgür değiliz. Dört tekerlekliler, dünyamızı, yaşamımızı, işgal ettiler. Onların korkusundan sokakta caddede, hatta çoğunlukla işgal edilmiş kaldırımlarda korkusuzca yürüyemiyoruz. Dört tekerlekliler, her tarafta pusudalar.
   Dört tekerleklilerin, henüz sokakları, caddeleri, işgal etmedikleri yıllardı. Çocuklarımızı korkusuzca, okuluna, fırına, bakkala, gönderebiliyorduk. Onları korkuyla bekliyor olmazdık. Şimdilerde bırakın oralara, göndermeyi, kapı komşumuza gönderirken bile endişe ediyoruz. Okula servisle gönderilen çocuğu, bırakın başka dört tekerlekliyi, Çocuğu parayla okula götürüp getiren dört tekerlekli, servis aracı, altına alarak, üstünden geçerek eziyor.
      Evden gazete yerime giderken, pür dikkat yürümeye, kendimi dört tekerleklilerden korumaya çalışıyorum. Taşıtlara ayrılmış caddelerin iki yanı, park edilmiş dört tekerlekliler tarafından işgal edilerek caddeler daraltılmış. Yayalara kapatılmış. Kaldırımlarda, vatandaşlar tarafından daraltılmış. 
    Yeni Belediye yönetiminin gelmesi ile kapalı olan kaldırımlar, tam olmasa da yayalara açıldı. Yayalar, birbirlerine çarpmadan, sürtünmeden, rahatça yürür, oldular. Yeni belediye yönetimi, şehir halkının, rahatı için, yaşam kolaylığı sağlamak için çalışmalarını, sürdürmektedir.
     Şehir halkının, öncelikli sorunlarından biri, halkın yaşamını daraltan dört tekerleklilerden, koruma tedbirlerinin alınmasıdır. Bunun içinde, Belediye yönetiminden beklentiler, oto parkların, çokça hizmete konulmasıdır. 
   Merkez, MOĞULTAY Mahallesinin, şehir içi minibüs durağının bulunduğu büyük bir alan, eski 70 li,80 li yıllarda, şehrin önemli bir mekânı, SEBZE Haliydi. Yıkılması sonrası, yerine dört katlı otoparkında içinde olduğu büyük bir projenin hayata geçirileceği beklentisi vardı. Bu beklenti, yıllarca sürdü. Hayata geçirilemedi. Koca bir alan minibüs durağı olarak kaldı. Yeni Belediye yönetimi, aynı yerde yeni düzenlemeler yapmaktadır. Sahile bakan işgal edilmiş yerleri işgalden temizlerken, durak alanında da yeni düzenlemelerinin çalışmasını yapmaktadır. İçinde küçükte olsa bir oto parkın, halka açık bir tuvaletin, olduğu durakta ki düzenlemelerle ilgili çalışmalar sürmektedir.
   Belediyenin olanakları olsa, o, kocaman geniş bir alana, içinde yüzlerce otomobilin park edeceği çok katlı bir oto parkla, büyük, yüzlerce, iş yerinin, sosyal tesislerin, olacağı bir projeyi hayata geçirmesi, şehirdeki daralmayı önleyeceği gibi yaşam koşullarını da kolaylaştırmış olacaktır.Aynı zamanda,belediyeye,gelir getiren kaynaklarda hayata geçirilmiş olacaktır. Borçlu belediyenin, bunu yapması da kolay olamayacaktır.
   Gazete yerime giderken, lüks bir araba, bir köpeği ezmek üzereydi. Sürücüye,’Dikkat edin köpeği ezecektiniz.’Dedim, Genç sürücü,’ Bey amca, ezilirse ezilsin,’Dedi. Sırıtarak.
    Çok üzüldüm.Yeni Gençliğin resmi mi ?,diye daha çok üzüldüm.
     
    
      

 

Bu yazı toplam 1031 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim