Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun’un katıldığı, “Özgün Kadın Toplantıların ikincisi kadınların yoğun katılımıyla Esentepe (Gome Dewreş) Mahallesi Yeşiller Caddesi’nde gerçekleşti.
Toplantıya, Belediye Eşbakanı Nurhayat Altun yanı sıra Dersim Yaşam Kadın Danışma Merkezi çalışanları ve kadınları katıldı.
Yerel yönetimler olarak kadınların temel sorunlara karşı duyarlı olduklarını belirten Eşbaşkan Nurhayat Altun, “Mahallenin birinci derece muhatabı kadınlardır. Mahallenin sorunu ve sıkıntısı nedir? Bu mahalledeki kadınlar olarak nasıl bir yaşam sürdürmek istiyorsunuz? Dersim’e ilişkin düşünceleri nelerdir?. Bizim amacımızda kadın yaşamını rahatlatmak için ortaklaşa neler yapabiliriz. Belediye olarak yapacağın hizmeti halkın onayını alıp aynı zamanda öncelikli olarak kadınların talepleridir.”şeklinde konuştu.
Belediye ile mahalle arasında bir bağın olması gerektiğini söyleyen Altun,”Mahallede yaşanan sorunların çözümü için ortak bir hareketle ve birlikte çözebiliriz. Buradaki sorunları ve talepleri alıp belediye geldiği zaman bu işi yapmak daha kolaylaşır ve çözüme kavuşur. Bir mahallenin güzelleşmesinden sosyal ve yaşam koşullarına kadar biz buradaki halkla birlikte yönetmeliyiz. Bir iş yapılacaksa halkla beraber karara bağlayalım diyoruz.”dedi.
Eşbaşkan Altun’un konuşmasının ardından kadınlar yaşadıkları sorunları ve sorunların çözümüne ilişkin tartışmalar yürüttü.Kadınların belediyeden temizlik, Pazar yerinin kurulması, imar planın açılması, mahallede bir kültür evi’nin yapılmasını talep etti.
Burada konuşan Altun, temizlik konusunda herkesin üzerine düşen görev sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.
Mahallenin imar sorunu
Kadınların sorunlarını yanıtlayan Eşbaşkan Altun, Mahallenin jeolojik etüt- jeolojik teknik çalışmaların tamamlandığını söyleyerek, “ Zemin sondaj çalışmaları tamamlandı. Tamamlanan raporlar bakanlığa gönderildi. Bakanlıktan gelecek görevli memurların yerinde gözlemleri sonucunda bu mahallemiz imara açılacaktır. Mahallenin imar sorunundan kaynaklı altyapı ve üst yapı çalışmaların birçok sorunu çözemiyoruz. İmar planı işlenirse mahallenin sorunu kalmayacaktır ”dedi.
Kadınların sosyal,kültürel faaliyetlerini yürütebileceği bir mekanın olması taleplerine ilişkin Altun, “Mahalle de kadınların sosyal, kültürel faaliyetlerinin yürütebileceği ,rahat edebileceği ve sorunları aktarabileceği ve bir arada olabileceği mekanların anlamlı buluyoruz.”diye konuştu.
Toplantı sonunda Altun, “25 Kasım kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü” anlamını açıklayarak, belediyenin Cuma günü gerçekleştireceği sinema etkinliğine tüm kadınları davet etti.
Yapılan tartışmalarının ardından toplantı sona erdi.