• BIST 9317.24
  • Altın 4074.566
  • Dolar 37.9464
  • Euro 43.137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 17 °C
» »

Ev kiralayan öğrencilerin ilk tercihi spotçu ve ikinci el eşyacılar oluyor

Ev kiralayan öğrencilerin ilk tercihi spotçu ve ikinci el eşyacılar oluyor
50 bine yakın üniversite öğrencisinin bulunduğu Kütahya’da ikinci el ve spot eşya satan esnaf, öğrencileri beklemeye başladı.

Kütahya'nın Balıklı Mahallesi'ndeki ikinci el eşyacılar ve spotçular, Dumlupınar Üniversitesinin açılmasına sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayarak öğrencileri beklemeye başladı. Kiralık ev tutan öğrencilerin ilk tercihi spotçu ve ikinci el eşyacılar oluyor.

 

Çamaşır makinası ve buzdolaplarının bin 500 lira, çekyatların 300 liradan başladığını söyleyen ikinci el esnafı Hasan Hüseyin Kıyak, “Biz ikinci el esnafı olarak hazırları tamamladık. Öğrencilerimiz geldiklerinde her türlü malzememiz hazır durumda şu anda. Buzdolabından, çamaşır makinasından, baza, yatak, ocak, halısına kadar öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını hazır duruma getirdik. Fiyatlarımız ise piyasaya göre oldukça uygun, buzdolabı çamaşır makinası bin 50 liradan, çekyatlarımız ise 300 liradan başlıyor ve senesine ve durumuna göre değişiyor. Baza, yatak, başlık bin liradan başlıyor takımı. Bir öğrencinin ortalama 6 bin ila 7 bin liraya tüm ihtiyaçlarını karşılayarak bizden evini kurar. Bu sayı 2,3,4 kişi oldukça kişi başına olan fiyat daha da düşer tabi ki" dedi.

İzlenme: 489
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim