• BIST 9758.14
  • Altın 2811.052
  • Dolar 34.0905
  • Euro 37.9402
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 18 °C

GELECEĞİMİZ ÇOCUKLAR

Fikri TAŞ

    
    Tunceli Sağlık Müdürlüğü, sağlıkta, adeta devrim sayılacak çalışmalar, yenilikler, yapmaktadır. Sağlık Bakanlığının, sağlıkta yaptığı yenilikler, illerin, sağlık kurumlarına, iletildiğinde, yansıtıldığında, İlimizin Sağlık Müdürlüğü, geciktirmeden, sağlık hizmetlerinin ulaşımında ile, özgü kolaylıklar, sağlayarak, anında, sağlık kurumlarına, iletilmekte, hayata geçirilmektedir. Kamuoyunun bilgilenmesi içinde yapılacak yenilikler, çalışmalar, basınla, basın mensupları ile aynı şekilde, geciktirilmeden, anında paylaşılmaktadır.
     Sağlık Müdürlüğünün, başarılı çalışmaları, bütün kamuoyu tarafından, vaktinde zamanında, paylaşılmaktadır. Bu önemli başarıda, Sağlıkta yetkili makamların, Sağlık Müdürünün, tek sağlık kurumumuz, güvencemiz sayılan, hastanemizin, Baş Hekiminin, payı büyüktür. Her iki makamda, ön yargısız üstüne düşen görevlerin, fazlasını yapmakta Büyük çaba sarf etmektedirler.
    Doktor ihyacını, gidermek için her iki makam da Sağlık Bakanlığı nezdinde, resmi gerekli girişimlerde bulundukları gibi, taleplerinin karşılanması içinde yoğun çaba sarf etmektedirler.
   Sağlık hizmetlerinde, ihtiyaç duyulan, öncelikli, önemli olan modern sağlık cihazlarının, temini için, Sağlık Bakanlığı nezdinde, yapılan girişimlerde, aksatılmadan yapılmaktadır. İhtiyaç duyulan Modern sağlık cihazlarının temini, gerçekleştirilmektedir.
   Hastane Baş Hekiminden aldığım bileğiye göre, doktor ihtiyacımız büyük ölçüde giderilmiştir. 7 uzman,59 pratisyen olmak üzere toplamda, 66 doktor, tabip kadrosu yeniden, açılmıştır. Bu kadrolara atamaları, yapılmıştır. Yakın bir zamanda gelip görevlerine başlayacaklarmış.
    Sağlık Müdürlüğümüz, her zaman yaptığı gibi, sağlık hizmetlerinde yaptıkları yenilikleri, hizmetleri, bizimle, basınla, paylaşmışlardı. Paylaşılan bilgilendirmeler, verilecek saplık hizmetleri, Sağlıkta, devrim niteliğinde hizmetlerdi. Önemli, bilgilendirmelerdi.
   Dünya Hepatit Gününde, halkı bilgilendirmek için görevlendirilen Uzman dahiliye doktoru, hepatit hastalığından korunmak için alınması gerekli tedbirleri,.aşının en önemli korunma tedbiri olduğu, açıklamalarında, bulunmuşlardı.
    3 -9 Eylül Halk Sağlığı haftasında, Sağlık Müdürü, Halka, kamuoyuna,’SAĞLIĞINI ERTLEME, HAREKETE GEÇ. EKRANI DEGİL HAYATI YAŞA ’ çağrısında bulunarak, sağlığın önemini, önceliğini dile getirmişlerdi. Kurulu SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİNDE, halka, ailelere yakın AİLE Hekimliklerinde görevli doktorlar ve sağlık çalışanları tarafından tanı ve tedavi edici sağlık hizmetleri, sağlık danışmanlığı, koruyucu sağlık hizmetleri verilmektedir. Aşılama, kanser taramaları, kronik hastalık taramaları, yapılmakta, koruyucu sağlık hizmetleri verilmektedir. HER ADIMDA AİLE HEKİMİNİN YANINDA olmak, sağlığın, emin ellerde olmasıdır. Güvencesidir.
    Sağlık Müdürlüğü, sağlık hizmetlerinde başarılı çalışmalarını sürdürürken, geleceğimiz olan çocuklarımızla ilgili de önemli, aydınlatıcı, yönlendirici, yararlı, sağlık hizmetlerinin, verileceği, açıklamalarında, bulunmuştur.
     Günümüz dünyasında, sosyal yaşamda önemli bir yer tutan internet kullanımı,  Ailelerin, çocukları için önemli bir sorun halini almıştır. Hemen, hemen, bütün aileler, çocuklarının, yaş farkı gözetilmeden, küçük yaştan itibaren, cep telefonu, internet kullanımına, büyük bir zaman ayırdıklarını,, bu durumunda, çocuklarının, sağlıklı gelişimini, büyük ölçüde engellediğinden şikâyetçidirler. Çoğunlukla bütün aileler, çocuklarının, başlarını, cep telefonundan, tabletten, bilgisayardan, kaldırmadıklarından şikâyetçidirler. Çocuğu olan hangi aileye sorarsanız, aynı cevabı, aynı şikâyeti alırsınız. Okul çağındaki çocukların, gençlerin teknolojik bağımlılığı, aile bağlarını zayıflatmaktadır. Bunu önlemek için ailelerin çocuklarına, zaman ayırmaları, birlikte sosyal faaliyetleri paylaşmaları, onlara doğa ve hayvan sevgisini, kazandırmaları, yardımsever, gönüllü faaliyetlere, katılmalarını sağlamaları, çocukları, kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak. Koruyacaktır.                                                                                                                                     
    Sağlık Müdürlüğü, bu şikâyetleri önleyici sağlık hizmetleri, verdiklerini, basınla kamuoyu ile paylaşmaktadırlar. Bilişim teknolojileri ve internetin, bilinçli, güvenli, etkin kullanımı konusunda, topluma yönelik koruyucu ve önleyici çalışmalar yapmaktadırlar. SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİNDE, görev yapan sağlık personeli tarafından, internetin, aşırı ve zararlı kullanımına yönelik danışmanlık hizmeti verilmektedir.
    Halka sunulan sağlık hizmetlerine, ulaşmak için Sağlık Müdürlüğün,  iletişim sitesindeki kanalları ile başvuru yapılabilmekte, verilecek ağlık hizmetlerine, ulaşılmaktadır.
   Çocuklarımız, geleceğimizdir. Gelecek dünyamızdır. Onları, kötü alışkanlıklardan korumak için, yardıma koşan Sağlık kuruluşlarının, yapacakları hizmetleri almalıyız. Paylaşmalıyız.

 
     

 

 

 


   
   

Bu yazı toplam 628 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim