Baraj canavarı, mevsime sıcaklara rağmen, çekilmeyip şehrimizin içine iyice yayıldı. Yaptığı tahribata şiddetle karşı olduğumuz halde şehrin içine taşıdığı yeşil mavi karışımı renkli göl, göle dökülen kanalizasyon pisliklerini yemek için sevinçten çığlıklar atıp gösteriler yapan, şiirlere romanlara ilham kaynağı olmuş martılar, baraj canavarının kötülüğünü unutturdu bize.
Kaç gecedir, gece geç saatlere kadar uyumam. Saatlerce göle bakan balkonumdan gölü seyrederim. Mehtabın büyüleyici ışıkları altında küçük göl bir deniz gibidir. Doğudan esen yelin oluşturduğu küçük dalgalar sanki Munzur’un suyunu tersine akıtır. Bir kıyıdan öbür kıyıya uzanan, peş peşe sıralı dalgalar açık denizlerdeki yelken yarışlarını çağrıştırır. Kara yolunu aydınlatan elektrik ışıklarının göle yansıması gölde sıralı basamaklı merdivenler, gece gökkuşağını, oluşturur.
Mehtabın büyüleyici ışıkları, gölde oynaşan dalgalar, ışıklar susmadan öterek gece sazını çalan, gece böcekleri, sizi adeta rüya âlemine götürür. Kendinizi koca bir şehirde değil ıssız, büyüleyici bir doğanın koynunda hissedersiniz. Ünlü bir tabloyu seyrederken uykunuz gelmez.
Sabahleyin, gece geç saatlere kadar beni uyutmayan gölü görmek için balkona koşarım. Pislik yiyen martılar, kanalizasyonun döküldüğü yerde sabah kahvaltılarını yaparken, bağırır çağırırlar. Canı kahvaltı istemeyenler, gölde gösteriler yaparlar. Süzülerek daireler çizerek yüzerler. O kadar güzel yüzerler ki, tıpkı martılar gibi. Onların pislikle beslendiklerini, yazarlar, şairler gibi sizlerde unutursunuz.
Apartmanın kapısı önünde toplanmış kadınlar, köyden yine kendileri gibi bir kadının getirdiği yerli üretim, organik sebzeleri satın alıyorlardı. Manavların sahiplenmediği yerli üreticileri mahalleli kadınlar sahipleniyor. Koruyorlardı. Güzel umut verici bir görüntüydü.
Her zaman olduğu gibi, erken saatler olmasına rağmen, Kışla Meydanı, Seyit RIZA’nın çevresi ziyaretçileri ile doluydu.
İlimizde yetişen, bir başka yerde yetişmeyen, üretilmeyen dağ sarımsaklarının, guliklerin, kokulu gultiklerin satıldığı ON ADIMLIK çarşıdan geçerek son günlerin ilgi odağı açlık çadırına yöneldim. Yolda karşılaştığım Vatandaş heyecanla, sevinçle ‘Hocam, toplu mezarlar açıldı. Kadın Bakan erkek kadınmış. Sözünde durdu. Helal olsun.’ dedi. Güldüm. Esperiyle, ‘senin haberin yok. Şimdiki Kadınlar erkeklerden daha çok duyarlı daha çok sözlerinin eridirler. Üstelik onlar annedirler.’ Yüzüme şaşkınlıkla bakarak, ‘Galiba haklısın hocam.’ dedi. Vatandaşı sevindiren haber, beni de bütün Tunceli halkını da, toplu mezarların açılmasını isteyen bütün insanları da sevindirmişti. Hukuk Devleti adına, insan hakları adına atılmış gelecekten yana umut verici güzel bir adımdı. Açlık çadırında 35 gündür bekleyen anne ile oğlu yoktu. Toplu mezarlardan çıkacak oğullarının kemiklerini almak için, toplu mezarların açıldığı, Çemişgezek ilçesine gitmişler. Çadırda, sesiz bekleyiş sona ermiş gibiydi.
Gazete yerine giderken Garanti Bankası Müdürü ile karşılaştım. Ekonomik krizi sordum. Bu günlerde vatandaşların yararına olacak karlı yatırımların ne olduğunu sordum ‘’Bankada işleriniz nasıl.’ dedim. Güldü ‘Garanti Bankasından ayrıldım.’ dedi. Nedenini sormama izin vermeden, ‘Yeni Banka, DENİZ BANKI Tunceli’ne getiriyorum.’ dedi. ‘Hayırlı olsun.’ dedim. Garanti bankasını kısa sürede başarılı kılan Müdürün, Yeni DENİZ BANKIDA başarılı kılacağı kesindi. Az sayıda olan bankaların nazı çekilmiyordu. Yeni özel bankaların gelmesi Tunceli ekonomisine büyük katkı, kolaylık, hareketlilik sağlayacaktır. Çalışanlarının Tuncelili olması kuralı azda olsa istihdam sağlayacak. Birkaç işsizimizi iş sahibi yapacaktır. Sevindirici bir haberdi.
Ankara Doğu Anadolu Bölgesi Odalar ve Borsalar Yönetim Kurulu Başkanlarının toplantısında, Tunceli Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf CENGİZ’İN yaptığı, konuşmanın metni elime geçti. İlimiz ve ülkemiz için doğru tespitlerde, önerilerde bulunan konuşması önemli paylaştığımız güzel bir konuşmaydı.
Batıdan gelen, Ankara, İstanbul’da sel baskınlarına yol açan yağışlar, kavurucu sıcakları sona erdirecek gibi.
Deniz sahillerine tatile gidecek imkânlarımız olmadığından, hafta sonunu Arya ile SİNAN PLAJ KÖYÜNDE piknik yapıp. Kumda oyunlar oynayarak geçireceğiz.
Fikri TAŞ
- BIST 9317.24
- Altın 4074.566
- Dolar 37.9464
- Euro 43.137
- İstanbul 11 °C
- Ankara 12 °C
- Tunceli 14 °C
- Ak Parti İlçe Başkanı, CHP’li Başkanın fotoğrafını kırparak paylaştı
- Fırat EDAŞ, muhtarlarla bir araya geldi
- Fırat EDAŞ’tan bölgeye dev yatırım: Enerji altyapısı güçleniyor
- Bakan Yardımcısı Şatıroğlu’ndan Fırat EDAŞ’a ziyaret
- Fırat EDAŞ muhtarlarla bir araya geldi
- Kırmızıdağ Çevre ve Yaşam Platformu’ndan TMMOB’a mektup!
- YENİSİ VE ESKİSİYLE İNSAN KUŞAKLARI
- Dersim Barosu’na Ümit Özdağ tepkisi!
- Kırmızıdağ Çevre Platformu’ndan Vali’ye çevre hassasiyeti mektubu
- GGC’den Dersimli gazeteci Cem Emir için anlamlı proje
- Ali Emrah Tekin’den yeni yıl mesajı
- Başkan Bozarslan’dan TGF’nin ırkçı paylaşımına istifalı tepki!
- Dersim Barosu ‘Gağan'ı’ kutlayacak
- Fırat Edaş arama kurtarma ekibi AFAD akreditasyon belgesi aldı
- MUNZUR A.Ş’DEN AVUKAT YILDIRIM’A TEHDİT İDDİASI!
GÜZEL BİR GÜNDE

Fikri TAŞ
Bu yazı toplam 1846 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
- AFAD19 Nisan 2025 Cumartesi 19:53
- SAĞLIKTA17 Nisan 2025 Perşembe 13:55
- ANILARDA BAŞKENT05 Nisan 2025 Cumartesi 18:37
- BAŞKENT'DE30 Mart 2025 Pazar 20:01
- 21 MART PİROZ BE23 Mart 2025 Pazar 16:43
- BİZİM YAŞLILARIN HAFTASI21 Mart 2025 Cuma 17:09
- BAĞIMLILIK16 Mart 2025 Pazar 19:23
- EMEKÇİ KADINLARIN GÜNÜ08 Mart 2025 Cumartesi 19:36
- GÜNE DÜŞEN KARELER06 Mart 2025 Perşembe 17:26
- CAN DOSTLARA EV03 Mart 2025 Pazartesi 10:14
- DOĞAMIZI KORUYALIM05 Şubat 2025 Çarşamba 20:38
SON EKLENEN GALERİLER
GÜNDEM
Fırat EDAŞ’tan bölgeye dev yatırım: Enerji altyapısı güçleniyor
Bakan Yardımcısı Şatıroğlu’ndan Fırat EDAŞ’a ziyaret
Fırat EDAŞ muhtarlarla bir araya geldi
YENİSİ VE ESKİSİYLE İNSAN KUŞAKLARI
Fırat Edaş arama kurtarma ekibi AFAD akreditasyon belgesi aldı
Dersim'de "ErasmusDays" kutlamaları
Yaşlı bakım evi çalışanları haklı fesih başvurusunda bulundu
İyi Parti İl Başkanı Köse mülteci sorununa dikkat çekti
Öğretmenlere STEM Eğitimi
Kureyşan İstişare Meclisi toplanıyor
DERSİM VE DEVRİM SEVDALILARINA..
ALİEKPER YÜREK’LERLE YAKIN GEÇMİŞTE GELECEĞİMİZİ ÖLDÜRDÜLER
Sendika, Zülfü’nün ölümünden sonra açıklama yaptı
Elektrik Dağıtım Şirketleri’nin Yeni Genel Müdürü Alper Erbaş Oldu
Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’ndan trafik kazası için açıklama
Dersimli Mehmet için anma yapılacak
Karaağaç, CHP’de aktif siyaseti bıraktığını açıkladı
Güneydoğu kariyer fuarı'nda Fırat Edaş standına büyük ilgi
Bir Daha Halvori Kârhanesi
Fırat Edaş, mühendislerinin yaratıcı fikirlerini ödüllendirdi
1/20
"EKİREK ŞELALESİ" DOĞA VE FOTOĞRAF TUTKUNLARINI AĞIRLIYOR
Ovacık'ta kış, zorlukları ve güzellikleriyle yaşanıyor
Dersim’in sonbahar renkleri fotoğraf tutkunlarını büyüledi
"Ağlayan Kayalar" ziyaretçilerin ilgi odağı
12345678
- Fikri TAŞAFAD
- GÜNDOĞDU YILDIRIMİNSANOĞLU
- YILMAZ ÇELİKKIRMIZIDAĞ / KOE SUR
- MUAZZEZ TOĞRULİŞİMİ YAPARKEN
- Sıddıka BALAKANSOSYAL ÇÜRÜME
- Bahar EKENGIDA KATKI MADDELERİ: GEREKLİ Mİ? ZARARLI MI?
- ZELAL KAYMAZKIZAMIK ALARMI: TÜRKİYE’DE VAKA ARTIŞI ENDİŞE VERİCİ SEVİYELERE ULAŞTI!
- UMUT AŞKINGerçekten Sağlıklı Yaşamın Formülü Mutlu Bağırsaklar mı?
- YAKUP SOYDANPROSTAT KANSERİ: ERKEN TANI HAYAT KURTARIR!!!
- RIZA CANANKARA
- KENAN KANDİLDERSİMSPOR’DA OTOBÜS VAKASI GİBİ OLAY !
- Cihan SÖYLEMEZANAYASA MAHKEMESİ’NE KAYYUM ATANMASINA HAYIR!!!!
- Sabit MENTEŞEHOZAT Hak Ettiği Meslek Yüksek Okuluna Kavuşuyor mu?
- EZGİ EMİR2023 Eylül ayında burçları neler bekliyor?
- Prof.Dr.Uğur BatıYemek Yemenin Davranış Bilimleri
- Dr. Hüseyin ÇağlayanYerinde Yönetim, Demokrasi ve Dersim
- ÜNAL GÜNERDuygularının Efendisi Olabilirsin
- ALİ KAYAEğitim Hakkı İnsanlığın Hakkıdır
- Buket HarıkçıAyağını Hayaline Göre Uzat
- Caner AktanYapay zeka ChatGPT'ye "Dersim" soruları...
- Doç.Dr.Melih GörgünAynadan Geçerken
- Dr. Nil KESKİNŞimdi Birlik ve Şefkat Zamanı!
- Prof. Dr. Gülnaz KARATAYDersim'in deprem toplantısına ilgisi ve giderilemeyen kaygı üzerine
- YILMAZCAN ŞAREFETVA
- Dr.Eylem AcarAmeliyatsız Yüz Germe
- SÖNMEZ AYDINNasıl bir milletvekili?
- Klinik Psikolog Dr.Kahraman GülerKontrol Etmeyi de Kontrol Etmek İstiyorum
- Prof. Dr. Itır ErhartEverest’e Gittim, Annapurna’dan Döndüm
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim