(İHA) -
Hakkari Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Dünya Kalp Günü nedeniyle belediye personeline yönelik eğitim verildi. Düzenlenen eğitimde İl Sağlık Müdürlüğünden görevli Dr. Şamil Şen tarafından slayt gösterimleri eşliğinde detaylı bilgiler verildi. Dr. Şamil Şen, "Kalp-damar hastalıkları dünyanın en büyük katilidir. Gelişmiş ülkelerde ölümlerin yaklaşık üçte biri, gelişmekte olan ülkelerde ise dörtte biri kalp krizi ve inmeye bağlıdır. Ülkemizde de ölümlerin yüzde 55’i kardiyovasküler olaylarında kaynaklanmaktadır. Kalbi genç tutmak, düşük kalorili dengeli beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, sigara içmemek, fazla kilolardan kurtulmak, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi risk faktörlerini kontrol altına almaktır” dedi.
Hakkari belediyesi personeline kalp sağlığı eğitimi
Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr. Şamil Şen tarafından belediye personeline sağlık eğitimi verildi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Altılı masanın “Vefalısı”Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6’lı masanın ortaklarından olan ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmayan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, geçtiğimiz haftalarda Dersim’e yaptığı ziyaret vatandaşlar tarafından sıcak şekilde kar
Bal dolu bir araç daha inceleme altına alındıGeçtiğimiz gün kent merkezinde 25 plakalı bir kamyon bal inceleme altına alınırken bugün de 65 plakalı bir ticari araçta bulunan markasız ve analizsiz olduğu belirtilen kolilerce bal inceleme altına alındı.
SMA hastası Irmak’tan sevindiren haber5 yaşındaki SMA hastası Irmak Ateş’in Almanya’da tedavisine devam ediliyor.
Kalp krizinde ilk 20 dakika çok önemliKardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Batur, kalp krizinin en önemli ölüm sebeplerinin başında geldiğine dikkat çekerek, “Krizin ilk 20 dakikasından sonra geçen her an kalp kasının daha fazla hasar görmesine neden olur.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim