Hakkari’de unutulmaya yüz tutmuş yorgancılık, kadınlar tarafından kurulan yün fabrikasında işlenerek evlerin ve günlük yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alan yorgan, yastık, minder ve yer yatağına dönüştürülüyor.
14 Ekim 2022 Cuma 11:26
Hakkari'de unutulmaya yüz tutmuş yorgancılık, kadınlar tarafından kurulan yün fabrikasında işlenerek evlerin ve günlük yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alan yorgan, yastık, minder ve yer yatağına dönüştürülüyor.
Hakkari'nin Bağlar Mahallesi Sanayi Sitesinde kurulan yün fabrikası sayesinde unutulmaya yüz tutmuş yorgancılık yaşatılıyor. Geleneksel yöntemler kullanılarak kırkılan koyunlardan elde edilen yün, kadınlar tarafından satın alınarak kurdukları fabrikada bilgisayarlı makinelerde işlenerek çeyizlik, yorgan, yastık ve yer yatağına dönüştürülüyor.
İzlenme: 655