İhalede 30 hektarlık alanın verildiği biliniyor ancak bir sonraki aşamada kesilecek alanın 400 hektara kadar ulaşacağı belirtiliyor.
“DEVLET ELİYLE DOĞA TALANI YAŞANIYOR”
Ağaç kesiminin yapıldığı bölgenin geçmişten beri orman yangınlarının yoğun yaşandığı bir yer olduğunu belirten Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, “Şu anda devlet eliyle bir doğa talanı yaşanıyor. Güvenlik nedeniyle ağaçların kesildiği söyleniyor ancak bölgede herhangi bir güvenlik sorunu yok. Özel güvenlik bölgesinden kaldırılmasına rağmen köylüler, güvenlik bahanesiyle köylerine geri dönemiyor. Bir taraftan güvenlik sorunu bahane edilirken bir taraftan da kişilere rant sağlanarak orman kesiminin önü açılıyor” diye belirtti.
“BU POLİTİKALARIN TEK SEBEBİ İNSANLARI GÖÇE ZORLAMAKTIR”
Çevre talanına itiraz eden bir diğer isim Munzur Çevre Derneği Yöneticisi Ali Yıldız ise “1978 yıllarından itibaren siyasal iktidarların Dersim’in doğasına yönelik saldırılarıyla karşı karşıyayız. Her yıl düzenli olarak ormanlarımız yakılıyor ve biz anladık ki orman yangınlarıyla maden şirketlerini bölgeye sokmak istiyorlar. Ormanları gençleştirmek için kesiyoruz sözleri yalandan ibarettir. Ormanlarımızı yakıyorlar sonra da birilerine peşkeş çekiyorlar. Bu politikaların tek sebebi insanları göçe zorlamaktır” dedi. PİRHA