• BIST 9002.34
  • Altın 2960.806
  • Dolar 34.1727
  • Euro 37.0326
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 6 °C

İyi Parti İl Başkanı Köse mülteci sorununa dikkat çekti

İyi Parti İl Başkanı Köse mülteci sorununa dikkat çekti
İyi Parti Tunceli İl Başkanı Eser Köse, gündeme dair açıklamalarda bulundu.Köse açıklamasında: "Son yıllarda ülkemiz yoğun, düzensiz ve plansız bir şekilde mülteci akınıyla karşı karşıyadır.

Ülkemizde ki kadın-çocuk cinayetleri ve istismarı, madde bağımlılığı, yoksulluk, işsizlik gibi sorunlardan anlaşıldığı üzere plansız ve kötü yönetilmekteyiz.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de kayıtlı 3 Milyon 103 bin Suriyelinin 729 bininin "adresinde bulunmadığını" açıkladı. Hükümet mülteci sayısının 3-4 milyon olduğunu belirtirken asıl sayılarının yaklaşık 20 milyon olduğu herkesçe bilinmektedir.

Sadece kayıtlı olan 3 milyon mülteciden 729 bininin bile adresi devlet tarafından bilinmezken kayıtlarda olmayan 10 milyonun üzerindeki diğer mülteciler nerede?

Suç işlediklerinde emniyet birimleri onları nerede, nasıl bulacak? Durum bu haldeyken ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur! Önceki İçişleri Bakanı 238 bin 768 mültecinin vatandaşlık aldığını belirtmişti o süreden bu yana kaç mülteciye daha vatandaşlık verildi?

Çeşitli ülkelerin vatandaşlarıyken Türkiye'den mülk alarak vatandaşlık alan kişi sayısı kaçtır? Aldıkları mülklere kaç yıl satamaz şerhi koyuluyor ya da koyuluyor mu?

Alınan bilgilere göre vatandaşlık elde etmek için aldıkları mülkleri kendi ülkelerinin vatandaşlarına satarak onlara da Türk vatandaşlığı aldırmaktadırlar. Böylece çeşitli ülkelerden milyonlarca insan haksız yere ülkemizde vatandaşlık almaktadır. Atalarımızın canıyla bize emanet ettiği güzel ülkemizin kaderini maalesef kanunsuzca Türk vatandaşlığı almış bu kişiler yurtdışından oy kullanarak belirliyor.

Sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu'nun öncülüğünde partimiz, verilen haksız vatandaşlıkların iptali için bu ciddi konuyu yargıya taşımıştır. Ayrıca Sayın Genel Başkanımız ülkemizin nüfusunu tespit etmek ve ülkemizdeki mültecilerin gerçek sayısını ve adreslerini belirlemek üzere 3 Kasım 2024 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek bir nüfus sayımı yapılmasını talep etmiştir. Devletimizin ve milletimizin selameti için bu nüfus sayımını yaptırmak, yapmak her bir ferdimizin vatandaşlık borcudur. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur." diyerek sözlerini noktaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim