Kaymakam Kazez, “Elazığlı olmamdan dolayı bu coğrafyaya, Çemişgezek ilçemize yabancı birisi değilim. Çemişgezek’i memleketim olarak görüyorum. Dışarıda ki arkadaşlarım görev yerimi sorduklarında memleketimdeyim diyorum.’’ dedi.
ÇEMİŞGEZEK’E HİZMET ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM
Kazez, “Öncelikle bizlerle birlikte, Allah kimseyi haktan, hukuktan ve adaletten ayırmasın. Görevimiz boyunca herkese ve her kesime aynı mesafede, herkesle diyalog içinde olmak için son derece gayret içerisindeyiz. Hepimiz birlikte özverili, sabırlı, hoşgörülü bir şekilde Çemişgezek ilçemizde varolan birlik ve beraberlik duygularını koruyup pekiştirerek en güzel şekliyle örnek bir ilçe olmaya gayret ediyoruz.’’ dedi.
ÇEMİŞGEZEK KÖKLÜ BİR KÜLTÜRE SAHİPTİR
Çemişgezek İlçesinin köklü bir kültüre sahip olduğunu ifade eden Kaymakam Kazez, ’’Çemişgezek ilçemiz bu anlamda takdire şayan bir ilçemizdir. Köklü bir kültür ve birikime sahip olan Çemişgezek ilçemizin bu ayrıcalığı insan yapısını da sirayet etmiştir. Ülkemizin en buhranlı dönemlerinde bile etnik ve mezhepsel sürtüşmelere pirim vermemiş, büyük Türkiye’mizin her beldesine model olabilecek huzur dolu bir ilçemizdir. Ben bunu insan yapısındaki köklü kültür ve tarihsel birikime ve halkının eğitimle olan ilgisine bağlıyorum. Bu denli köklü ve zengin tarihi dokunun, Çemişgezek’in doğal güzellikleriyle sağladığı uyum ilçemizi bu anlamda eşsiz kılmaktadır. Tabii bu uyumun oluşturduğu kültürel doku, Çemişgezek’e ayrı bir zenginlik katmaktadır. Yani Çemişgezek’i, tarih, Doğa ve Kültür üçlüsü içerisinde özetlemek mümkündür. Tarihle ve doğayla beslenen bu kültürel yapı yörenin insanına da yansımıştır. Bu kültürel yapı kendisini, Çemişgezek halkının özgüveninde, ülkesine ve milletine bağlılığında, daha da önemlisi eğitim alanında göstermektedir. Çemişgezekli çocuklarımızın eğitime duydukları ilgi, gösterdikleri başarı bu tarihi - kültürel birikimin ve bilinçaltının dışa vurumu olarak algılanmalıdır. Bu başarılar tesadüfî değil, Çemişgezek insanının yaşadıkları coğrafyaya ve ülkemize faydalı bir birey olma çabasının neticesidir. Malumunuz son yıllarda ulusal medyada da yer aldığı gibi Çemişgezek eğitim konusunda en başarılı ilçelerden birisidir.’’ diye ifade etti.
DEVLETİN VE YERELİN İMKÂNLARINI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANIYORUZ
Kaymakam Kazez, ’’Başta kurumlarımız ve çalışanlarıyla; sivil toplum kuruluşlarımız ve kıymetli halkımızla birlik ve beraberlik içinde gerek devletimizin imkânları, gerekse yerel imkânlarla vatandaş odaklı çalışmalar gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz. Kıymetli hemşerilerimize gücümüz yettiğince, can yoldaşı, dert ortağı olmaya çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
KÖY VE MEZRALARI ZİYARET EDİYORUZ
Harun Kazez, “İlçemizde sıklıkla toplumumuzun genelinin fikrini almak için toplantılar düzenliyoruz. Köy ve mezralarımızın kurumlarımızın amirleriyle birlikte ziyaret ediyoruz. Vatandaşları yönetimin ortak paydası olarak kabul ederek, ihtiyaçları ve hizmet önceliğini ona göre belirliyoruz.”
ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Kaymakam Kazez, “İlçemizdeki köylerin alt ve üst yapı çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır. Köylerimiz ve köylülerimizle Kaymakamlığımız arasında herhangi bir mesafe bulunmamaktadır. Kapımız vatandaşımıza her zaman açıktır. Köylerimizin genel sorunlarıyla birlikte, köylülerimizin kişisel sorunlarına varıncaya kadar sürekli paylaşım ve sorunların çözümü konusunda bir aksaklık yaşamıyoruz. Köylerimizin de genel anlamda herhangi bir sorunu bulunmamaktadır.’’
HAKİMİYET GAZETESİ’NE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM
Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, ’’Ben Hakimiyet Gazetesi vasıtasıyla bir kez daha memleketim Elazığ’a, tüm Elazığlılara ve Çemişgezekli hemşerilerime selam ve dualarımı gönderiyorum.” dedi.
HARUN KAZEZ KİMDİR?
1981 yılında Elazığ’da doğdu.. İlk, orta ve lise tahsilini Elazığ’da tamamladı. 2000 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü kazandı. Burada bir yıl öğrenim gördükten sonra 2001 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümüne yatay geçiş yaptı ve 2004 yılında mezun oldu.
2006 yılında Maliye Bakanlığının açmış olduğu Vergi Denetmen Yardımcılığı sınavını kazanarak 2007-2009 yılları arasında Gaziantep’te görev yaptı. 2008 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam Adaylığı Sınavını Türkiye 1.olarak kazandı ve 2009 yılında 96. Dönem Elazığ Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine giriş yaptı. Sırasıyla Kastamonu Pınarbaşı ve Elazığ Baskil İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu.
2010 ve 2011 yılları arasında Fransa’nın FrancheComté bölgesi Besançon İli FrancheComté Üniversitesi’nde dil öğrenimi gördü. 2011 yılında, bir ay süreyle Fransa’nın Strasbourg Bölge Valiliği’nde İdari staj yaptı ve burada resmi kurum ve kuruluşlarda çeşitli incelemelerde bulundu. Yabancı dil olarak iyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyor.
2012 yılında Kaymakamlık kursunu tamamlayarak Kırıkkale İli Sulakyurt ilçesine Kaymakam olarak atandı. Buradaki görevinin ardından, 16 Temmuz 2015 tarihinde Çemişgezek ilçesine atandı ve buradaki görevine halen devam ediyor.