• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 21 °C

Kırmızıdağ Çevre Yaşam Platformu’ndan “çekilin” çağrısı!

Kırmızıdağ Çevre Yaşam Platformu’ndan  “çekilin” çağrısı!
Kırmızıdağ Çevre Yaşam Platformu, CHP’li belediyelere DERKAB’tan çeklime çağrısında bulundu.

Kırmızıdağ Çevre ve Yaşam Platformu, CHP genel merkezi ve CHP Tunceli ilçe belediyelerine, Dersim Katı Atık Birliği (DERBAK)’tan çekilme çağrısında bulundu.

Merkez Sütlüce-Tülük Köyü bölgesinde uygulanmak istenen katı atık projesinin yanlış yer seçimi ve yaratacağı ağır çevresel tahribat nedeniyle halktan tepki gördüğü ve izin çıkmadığının belirtildiği çağrıda şunlar kaydedildi:

Bölge halkının yürüttüğü bu haklı, yasal, meşru ve demokratik mücadele neticesinde önce Pertek sonra da Dersim Merkez belediyeleri projenin yürütücüsü konumundaki DERKAB yani Dersim Katı Atık Birliğinden ayrılma kararı almıştır.

İlçelerde çıkan, oluşan atık miktarları göz önüne alındığında geriye kalan ilçe belediyelerinin de projeyi yürütmelerinin fiili olarak imkanı kalmamıştır.

Dersim Merkez Belediyesi Meclisi, halkın kararlı duruşuna kulak vermiş, belediye yönetimi de hiçbir şekilde DERKAB’da yer almayacağını, toplantılarına katılmayacağını beyan etmiş ve meclis kararı almıştır.

Bu vesile ile merkez belediyenin takındığı tavır ve tutumun aynı şekilde ilçe belediyelerince de gösterilmesi gerekmektedir.

Buradan başta CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel olmak üzere tüm parti yönetimine, milletvekillerine ve ilçe belediye başkanlarına tarihi bir çağrıda bulunuyoruz:

Verdiğiniz sözleri tutunuz ve gereğini derhal yapınız.

Parti programınızın, doğa hakları politika belgenizin, doğa hakları ihlalleri raporlarınızın, basın ve kamuoyu önünde vermiş olduğunuz sözlerin gereğini yerine getiriniz. Bu ucube çöp projesinden vazgeçiniz.

Gelinen süreçte bazı CHP'li ilçe belediyelerinin projeyi uygulamak için çeşitli kanallardan çalışma yürüttüklerinin farkındayız ve bu belediyelerin para uğruna doğamızı yok etmelerine izin vermeyeceğiz.

CHP’li yetkilileri kendi doğa hakları politika belgesinde yazılı olan ilkelere uymaya ve bu ilkelerin gereği olarak 55 bin ağacı ve endemik bitki ve hayvanları yok edecek, köylerimize ve doğaya zarar verecek bu projeden vazgeçmeye çağırıyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim