İnsan sağlığı açısından hayati öneme sahip olan anjiyo ünitesinin ilimizde bulunmaması sebebiyle bölge halkının büyük bir mağduriyet yaşadığını belirten Milletvekili Şaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.
Kalp krizi ve damar hastalıklarının acil tedavisinde hayati önem taşıyan anjiyo ünitesinin Tunceli Devlet Hastanesinde olmaması sebebiyle her yıl onlarca hastanın başta Elazığ olmak üzere farklı illere sevk edildiğine dikkat çeken Şaroğlu, “Tunceli Devlet Hastanesinde anjiyo ünitesinin bulunmamasının sebebi nedir” diye sordu.
CHP’li Şaroğlu, Bakan Koca’dan şu sorulara yanıt istedi:
- Tunceli Devlet Hastanesinde anjiyo ünitesinin bulunmamasının sebebi nedir?
- Tunceli Devlet Hastanesinde, kalp krizi geçiren bir hastaya müdahale edebilecek yeterli donanım ve personel bulunmakta mıdır?
- Tunceli Devlet Hastanesinde anjiyo ünitesi bulunmaması sebebiyle yılda kaç hasta başka illere sevk edilmektedir? Bu yıl içerisinde bu sebepten dolayı yaşamını yitiren hasta olmuş mudur?
- Tunceli ilinin dışında anjiyo ünitesinin bulunmadığı başka bir il var mıdır?
- Tunceli’de, yılda kaç yurttaşımız kalp rahatsızlığı şikayetiyle devlet hastanesine başvuruda bulunmaktadır?
- İnsan sağlığı açısından hayati bir öneme sahip olan anjiyo ünitesinin ilimizde bulunmaması sebebiyle başka bir ile sevk edilen hastaların zamana karşı verdikleri yaşam mücadelesini bir hekim olarak doğru buluyor musunuz?
- Tunceli Devlet Hastanesine anjiyo ünitesi açmayı düşünüyor musunuz? Bunun için öngördüğünüz bir tarih var mıdır?
- Kalp damar hastalığıyla ilgili olarak, her yıl Tunceli’den başka İllere sevki yapılan hastaların verdiği maliyet, Tunceli Devlet Hastanesine anjiyo ünitesi kurulmasının vereceği maliyetten daha mı azdır?