Konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Şaroğlu, “Ağaşenlik köyünde bulunan tarihi Türbe, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında olmasına rağmen ilgili hükümler gereğince koruma altına alınmamasının ve harabe vaziyette bırakılmasının sebebi nedir” diye sordu.
Şaroğlu, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:
“Tunceli ilimiz, tarihin çeşitli dönemlerinde birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olup, tarihi ve kültürel açıdan özgün değer taşıyan pek çok mimari yapıya ve kalıntıya sahip kadim bir bölgedir. Tunceli’nin Pülümür İlçesine bağlı Ağaşenlik köyünde bulunan ve içinde kümbet ile mezarlıkların yer aldığı tarihi Türbe de, bu tarihsel süreçte bölgede yaşamını sürdürmüş olan uygarlıklardan kalan tarihi bir mirastır. Buna karşın, kültürel varlık değeri taşıyan bu yapının, gerekli bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları yapılmadığı için kaderine terk edilmiş durumda olduğu bilinmektedir”
Milletvekili Şaroğlu, şu sorulara yanıt istedi
1-Tunceli’nin Pülümür İlçesine bağlı Ağaşenlik köyünde bulunan tarihi Türbenin; bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları neden yapılmamaktadır? Bu konuda bir çalışma yapılması veya ihale süreci Bakanlığınızın gündeminde midir?
2-Ağaşenlik köyünde bulunan tarihi Türbe, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında olmasına rağmen ilgili hükümler gereğince koruma altına alınmamasının ve harabe vaziyette bırakılmasının sebebi nedir?
3- Kültürel varlık değerini taşıyan ancak bakımsız bırakılan bu ve bunun gibi tarihi yapıların tespiti ve bakım onarım çalışmaları için Bakanlığınız kurumlarınca bir çalışma planlanmakta mıdır?”