Milletvekili Şaroğlu önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Milli Eğitim Bakanlığı’nca; personeline başarı, üstün başarı belgesi ve ödül verilmesine dair yönerge kapsamında, 2019 yılında ödüllendirilen personelin bilgilerinin yer aldığı tablo hazırlanarak, Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Temmuz-2020 sayısı ile elektronik ortamda yayımlanmıştır. 2019 yılında ödül alan personeli gösterir bu tablo ile 81 ilde ve bağlı oldukları ilçede görevli il ve ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmen vb. birçok unvan sahibi personel ödül almaya layık görülmüştür.
Tabloya dair dikkat çeken en önemli ayrıntı ise 2019 LGS İllere Göre Sınava Katılan Öğrenci Sayısı ve Alt Test Ham Puan Ortalamaları’na göre Türkiye genelinde 2’nci olma başarısı gösteren Tunceli’de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan sadece tek bir personelin ödül almaya yeterli görülmesidir.”
Milletvekili Şaroğlu, şu sorulara yanıt istedi:
- Bakanlığınızca yayımlanan 2019 yılında ödül alan personel listesinde, Tunceli’de görev yapan sadece bir personele ödül verilmesinin altında yatan sebep nedir? Bu durum sizce adil ve hakkaniyetli midir?
- Okuma oranı ve eğitim düzeyine göre yıllardır hep ilk sıralarda yer alan Tunceli’de, tek bir kurum personelinin ödüle layık görülmesi, bu başarıda büyük bir paya sahip olan eğitmenlere karşı vefasızlık değil midir?
- Söz konusu Yönergeyle personele dağıtılan ödüller dikkate alındığında, Tunceli ilinin son yıllarda gösterdiği başarı örtüşmekte midir? Bu ödüllerin verilmesine dayanak olan başarı ölçütü nedir?
- Son 10 yıl itibariyle Tunceli ilinde görev yapan eğitmenlere verilen ödül sayısı kaçtır? Bunların yıllara göre dağılımı nasıldır?