Burada bir grup öğrenci ile dertleşen, sorunlarını dinleyen Sonel'e, öğrenciler, bağlama çalarak teşekkür etti.
Sonel, halk gününün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yetimler, öksüzler, şehit aileleri, gaziler, engelli vatandaşlar ve yaşlıların baş tacı olduğunu belirterek Sonel, "Hem valiliğimizin hem belediyemizin kapısı sonuna kadar vatandaşlarımıza açık. Hatta bazen bu da yetmiyor, bizler kenar mahallelere, evlere kadar hemen hemen her gün geziyoruz." dedi.
Vatandaşların sorunlarını dinlediklerini dile getiren Sonel, "Burada önemli olan, vatandaşlarımıza, kendi anamıza babamıza nasıl davranılmasını istiyorsak o şekilde davranıyoruz. Sorunlarda genel olarak iş talepleri vardı. Zaten biz de yatırımcı arkadaşlarla görüştük. Üç tekstil fabrikasında 621 vatandaşımız çalışıyor. Hedefimiz bu yıl içinde 2 bin 500 kişiye iş ve AŞ sağlamak. Allah razı olsun, yaptığımız bu çalışmalarda başta sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin, bize çok büyük desteği var. Biz devletimizin şefkatini, sıcaklığını Tuncelimiz'e, Tunceli'nin güzel insanlarına, yöremize göstereceğiz. Onlar bizim başımızın tacı." diye konuştu.
Kapılarının her zaman açık olduğunu, her günün kendileri için halk günü sayıldığını vurgulayan Sonel, şöyle devam etti:
"Vatandaşları dinliyoruz. Olacak işleri varsa anında çözmeye çalışıyoruz, olmayacak bir şeyse de ümit vermenin anlamı yok. İzah ediyoruz ama genelde vatandaşlarımızın talepleri iş, öğrencilerine burs, eğitim desteği gibi şeyler. Devletin her imkanını vatandaşlara sunuyoruz. Tekstil fabrikamızda yüzlerce hanım kardeşimiz çalışıyor. Yemekhaneye girdiğimizde onların alkışlaması ya da bir ninemizin, anamızın duası her şeye değiyor. 2 bin 529 engelli vatandaşımıza, 88 şehit ailemize, 55 gazimize, 280 yetim ve öksüz evladımıza ulaştık. Yani bir şehit annemizin duası, bir ninemizin 'Allah razı olsun' demesi ya da Alican diye engelli bir evladımız var, onun sarılması zaten bütün yorgunluğumuzu alıyor. Onların duası yeter."
Sonel, kente geldiğinden beri günde en az 3-5 ev gezdiğini belirterek, "Geçen gün bir yetim, öksüz evladımızın evine gittik. Bu arada komşusu gördü, çay içmeye çağırdı. O eve de gittik, üst kat, alt kat adeta bir akrabalık havası oluştu. Yani biz çıkacağız, ev ev gezeceğiz, mahalle mahalle gezeceğiz, çalınmamış kapıları çalacağız ki devletimizin sıcaklığını, şefkatini, yöre insanımıza göstereceğiz." ifadelerini kullandı.
"Bizim milletimiz asil bir millet" diyen Sonel, "Zaten 15 Temmuz hain darbe girişiminde, devlet ve milletimiz, birlik ve beraberlikle üstesinden geldi. Biz aziz milletimize, Tuncelimiz'in aziz insanına ne yapsak azdır." değerlendirmesinde bulundu.
Yıldız: "İlk defa bir vali vatandaşın sorunlarını dinleyip çözüm arıyor"
Kocası vefat eden iki çocuk annesi Nuray Yıldırım da Sonel'e teşekkür etmek için uzaklardan geldiğini söyledi.
Sonel'in çocuklarına sahip çıktığını aktaran Yıldırım, "Her konuda yanımızda, sürekli destek veriyor. Benim gibi birçok insana, yetim çocuklara, sahipsiz insanlara sahip çıktı. İçeride yoğun şekilde misafiri var ve elinden geldiği kadar ben ve benim gibi insanlara, halkına sahip çıkmaya, onların dertlerini dinlemeye çalışıyor. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum." dedi.
Vatandaşlardan Ali Hadi Yıldız ise Sonel'in Tunceli'de vatandaşların her şeyiyle ilgilendiğini, maddi ve manevi imkanları zorlayarak vatandaşın yanında olduğunu vurguladı. Yıldız, "Yıllardır bürokrasi içindeyim. İlk defa bir vali, vatandaşın sorunlarını dinleyip çözüm arıyor. Yani 'yapamam, edemem' demiyor. Kendisine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Sonel, 22 yaşındaki engelli Alican Bayoğlu'nun da halk gününde olduğunu görünce ona sarılıp odasına aldı.