• BIST 9002.34
  • Altın 2960.806
  • Dolar 34.1727
  • Euro 37.0326
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 6 °C

ÖNCELİKLİ HABERLERDİR

Fikri TAŞ


     Sağlığımız, yaşamımızda önceliği olanıdır. Yaşamımızı belirleyendir. Onun için sağlığımızı konu alan bütün gelişmeler, yenilikler, haberler, öncelikle ilgimizi çeken haberlerdir. Gelişmelerdir. Almanya’da, yaşayan, buldukları Korona aşısı ile dünyada ünlenen, insanlığı o büyük salgından, koruyan, Türk kökenli UĞUR ŞAHİN ile ÖZLEM TÜRECİNİN, insanlığı koruyucu akciğer kanser aşısını bulmaları, denemelerden olumlu sonuçların elde edilmesi, çok büyük önemli haberlerdir. Aynı şekilde, Prof. Dr. AZİZ SANCARIN, beyin kanseri ile ilgili başarılı çalışmaları, İngiltere’de yumurtalık kanser aşısında başarılı mesafelerin alınması, insanlık için çok, çok, önemli öncelikli sağlık haberleridir.     
     İlimizde, sağlığımız için yapılanlarda bizim için öncelikli önemli haberlerdir. 
     Sağlık Müdürlüğümüz, geçmiş yakın zamanda başlattığı büyük yeniliklerle, sağlığımız konusundaki önemli yararlı gelişmeleri, zaman kaybetmeden kamuoyuna iletmek için, biz, basın mensupları ile paylaşmaktadırlar. Basın mensupları bizlerde, toplumsal sağlığımız, için önemli olan bu önemli haberleri kamuoyu ile paylaşmaktayız. 
     Ulusal Basında sağlığımızla ilgili zaman, zaman, ülke çapında korkutucu olumsuz haberler yapılmaktadır. Hastanelerde randevu almanın zorlaştığı haberleri yapılmaktadır. Bizim hastanemizde, böyle bir sorun yaşanmamaktadır. Bazı branşlarda, gecikse de randevu rahatlıkla alınabiliniyor. 
     İlçelerden, köylerden, randevu alamamış, almayı becerememiş, tek hastanemize gelmiş, yaşlıları muayene etmeden geri gönderilmemesi, toplumsal bir taleptir. Geçen yıl, tanık olmuştum. İlçeden gelmiş beklide okuma yazması olmayan, beklide kimsesi, olmadığından, randevu almadığı için uzun süre beklemesine rağmen, muayene edilmeden geri ilçeye gönderilmişti. Bu örnek, bizi Üzmüştü. Onun için hastane yönetiminden kamuoyunun talebi,ilçelerden, köylerden, muayene olmak için gelmiş,randevu alamamış hastalara, yaşlılara, kolaylık sağlanması, muayenelerinin yapılmasıdır. 
     Sağlık Müdürlüğünün paylaştığı sevindirici haber, önemli branşlardaki doktor eksikliğinin giderildiği, beklenen uzman doktorların, iş başı yaptıklarıdır. 
     Önemli branşlarda, yeni göreve başlamış olan doktorlarımız, 
     KALP DAMAR CERRAHİ uzmanı Dr. Osman Efe EFEOĞLU, 
     KARDİYOLOJİ Uzmanı Dr. Barkın KÜLTÜTSAY, 
    GÖGÜS HASTALIKLARI uzmanı Dr. Burcu BABAOĞLU 
    AİLE HEKİM uzmanı Dr. Çağrı UMUT Hozat ilçesine, 
    AİLE UZMAN Hekimi Ayşe Nur KILIÇ 
    Sağlık kurumlarımızda ihtiyaç duyulacak yeterlilikte yeni atanmış Pratisyen hekimlerimizde görevlerine başlamışlardır. 
    Hayırlı olsun dileğimizdir. 
    İhtiyacımız olan hekimlerin atanmasında, payı olan, başta Sayın Sağlık Müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Bir başka sevindirici olmayan haberler, ülkemizin sağlık durumu hakkında, ülkemizin sağlığı, hakkında yorum, değerlendirme yapan uluslararası, bilim uzmanları, göre İnsan sağlığına zararlı ağrı kesici ilaçlar, en çok bizim ülkemizde kullanılmaktaymış. 
     Bir başka sevindirici olmayan haber, uluslararası değerlendirmede, Ülkemiz, sağlıklı olmayan beslenme sonucu, yakın bir zamanda obezitenin en çok olduğu ülke olacakmış. 
     Sağlığımız önceliğimizdir.Sevindirici haberler almak hep beklentimiz olacaktır.

 

Bu yazı toplam 687 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim