İlçede yıllardan beri organik arıcılık yaptığını söyleyen Özgürel, “Köyüm Pülümür’e 26 kilometre uzaklıkta bulunan Balpayam. Köyde benim arıcılık faaliyetimin dışında hayvancılık yapan arkadaşlarım var. 120 büyükbaş hayvan var. 3 bine yakın arılı kovan var. Arkadaşların bir kısmı geçen gün arılarını götürmek isterken yolda araçları çamura battı. Arıları telef oldu. Ben de aynı durumdayım. Geçtiğimiz günlerde arının yerini hazırlamaya gitmek istedim, gidemedim. Yol, çamurdu” dedi.
Yıllardır yol sorunun çözümü konusunda yetkililere dilekçe verdiklerini ve bizzat görüştüklerini ifade eden Özgürel, “Tamam, çözeceğiz diyorlar. İl özel idaresi genel sekreterliğinden gelip bakıyorlar ancak herhangi bir gelişme olmuyor. Öne sürdükleri gerekçe ise yapı olmayışı. Bizler o bölgede hünez kadastro çalışması yapılmadığı için haliyle herhangi bir yapı yapamıyoruz. Bölgede kadastro çalışması yapmak isteniyor ancak o da gelip yol olmayışını takılıyor. Yıllardan beri durum böyle. Ödenek sıkıntısını ileri sürüyorlar. Ancak bakıyoruz ki diğer köylerde kışın bırakın insanları, kedi, köpeğin, arının olmadığı köylerin yolları ikinci kat asfalt yapılıyor. Yollar genellikle yazlıkçılara yapılıyor. Biz daha çamurdan kurtulamadık. Ödenek yoksa niye asfalt yapılıyor ki. Önce stabilize yol yapıp bizi bu çamurdan kurtarsınlar. Bizler üretim yapalım sonra da siz, yazlıkçılara ikinci kat asfaltı dökseniz daha iyi olmaz mı?” diye konuştu.
Yılda 5 ton bal ürettiğini belirten Özgürel, “Benim köyümde yaklaşık 3 bin arı var, tuzla işletmesi var. Bizden sonra Ağaşenlik köyü var. Hem hayvancılık hem arıcılık yapılıyor. Ancak sesimizi duyan bir yetkili yok. Bizler üretmek isteyen insanlarız. Lütfen bu sorunumuza bir an önce çözüm bulunsun” şeklinde konuştu.
Haber: Caner Aktan