• BIST 9306.96
  • Altın 4096.374
  • Dolar 38.4335
  • Euro 43.8736
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 5 °C
  • Tunceli 14 °C

SGK Müdürü Cevher'den ertelenen borç uyarısı

SGK Müdürü Cevher'den ertelenen borç uyarısı
Sosyal Güvenlik Tunceli İl Müdürü Tahir Cevher, işverenlerin geçen yıl ile bu yılın ilk iki ayına ait olan ve ertelenen sigorta prim borçlarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Cevher, "Ertelediğimiz sigorta primlerinizin zamanında ödenmesi unutulmamalıdır" dedi.

2016 yılında asgari ücretin 1647 TL'ye yükselmesi dolayısıyla işverenler üzerindeki işçilik maliyetini azaltmak amacı ile 2016 yılında asgari ücret desteği getirildiğini hatırlatan SGK İl Müdürü Tahir Cevher, asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerin ertelenen prim borçlarının ödeme zamanının geldiğini bildirdi ve işverenlere uyarıda bulundu.

Cevher, "İşverenlerin 2016 Aralık ayı ve 2017 Ocak ve Şubat aylarına ait primlerinin ödenmesi kanun ile 2017 Ekim, Kasım ve Aralık ayına ertelenmişti. İlimizde ertelenen sigorta primlerinden 2016 Aralık ayından 2017/Eylül ayına ertelenen 1.176.532,60-TL, 2017 Ocak ayından 2017/Ekim ayına ertelenen 1.040.103,40-TL, 2017 Şubat ayından 2017/Kasım ayına ertelenen 963.590,00-TL, kalan alacağımız bulunmaktadır" dedi.

Cevher, İşverenlerin başta asgari ücret desteği olmak üzere 5 puanlık prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmalarının prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödenmesine bağlı olduğunu söyledi.

Cevher, "Ayrıca süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezasıyla karşılaşmamak, işverenlerimizin hali hazırda yararlandıkları, yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşvikinden mahrum kalmamaları, bu haklarının devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçlarıyla birlikte yapılandırılmış eski borçlarını ödeme süresi gelmiştir. Ertelediğimiz sigorta primlerinizi zamanında ödenmesi unutulmamalıdır" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim