Tunceli Karayolları 86. Şube Şefliğinde çalışan taşeron işçiler, psikolojileri bozulduğu gerekçesiyle hastaneye başvurdu.
Yargıtay kararına rağmen kadro verilmeyen taşeron işçiler, psikolojilerinin bozulduğu gerekçesiyle topluca viziteye çıktı.
Karayolları Tunceli 86. Şube Şefliği'nde çalışan taşeron işçiler, 3 yıl önce Yargıtay tarafından verilen karara rağmen kadroya alınmamalarına isyan etti. Şube Şefliğinde bir araya gelen taşeron işçiler, Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Bedri Kırmızıtoprak'la birlikte psikolojilerinin bozulduğu gerçeksiyle Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne başvurdu.
Tunceli Devlet Hastanesi önünde işçiler adına açıklama yapan Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Bedri Kırmızıtoprak, hükümetin yasal hakları olan kadroyu vermediği gibi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın köleliği yasal mevzuat haline getirmeye çalıştığını söyledi.
Basında 600 bin kişiyi kadroya alacağız 4/C'liye kadro vereceğiz diyerek, oyalama ve kandırma taktiği izlendiğini belirten Kırmızıtoprak, "Tüm amaçları yasal düzenlemeyi yaptıktan sonra Türkiye'de taşeron işçiliği yaygınlaştırmak ve bu yönlü açılan davaları kazanılamayacak hale getirmektir" dedi.
Karayolları işçilerin yaptıkları işlerin 3 kat maliyete firmalara verildiğini; böylece devletin parasının sokağa atıldığını belirten Kırmızıtoprak, 11 bin 500 karayolları aracının da bu şekilde atıl hale getirildiğini söyledi.
Basın mensuplarından yöredeki firmaların sözleşmeye uygun davranıp davranmadığını araştırmasını isteyen Kırmızıtoprak, "Bizler yılladır buralarda yetiştik, emek verdik, yaralandık, iş kazası geçirdik. hatta Ovacık Karaoğlan yolunda Hurşit Güneş arkadaşımızı kar mücadelesinde kaybettik. Ülke genelinde çok arkadaşımızı kaybettik. İstediğimiz insanca bir yaşam, güvenceli iş ve adalet" diye konuştu.
Açıklamanın ardından çalışanlar, topluca psikiyatri polikliniğine gitti.