• BIST 9317.24
  • Altın 4074.566
  • Dolar 37.9464
  • Euro 43.137
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 16 °C
» »

Türk Kızılayı'nın kadın gönüllüleri, afet bölgesinde yaraları sardı

Türk Kızılayı'nın kadın gönüllüleri, afet bölgesinde yaraları sardı
Türk Kızılayı’nın kadın gönüllüleri, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaraların sarılması için görev aldı.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos'ta şiddetli yağışın ardından Ezine Çayı'nın taşması sonucu iş yerleri, çok sayıda ev su ve balçık altında kaldı, bazı binalar yıkıldı ve can kayıpları yaşandı. Sel felaketinin ardından yaraların sarılması için yoğun bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmalara Türk Kızılayı'nın kadın gönüllüleri de destek verdi.

Batı Karadeniz bölgesinde meydana gelen sel felaketin ardından Kızılay, tüm imkânlarını seferber ederek Sinop, Bartın ve Kastamonu'da binin üzerinde afet uzmanı ve gönüllüsü ile selzedelerin yaralarının sarılması için çalıştı. Selden etkilenen vatandaşlara gün boyunca su, sıcak yemek ve ikramlık dağıtımı yapan Kızılayın kadın gönüllüleri, hijyen ve giyim malzemesi desteklerinin yanı sıra psikososyal destek çalışmalarını da yürüttü.

İzlenme: 508
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim